Χανιά: Ακόμη μία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Γαύδο – Βουλιάζει η Ελλάς

Κοινοποίηση:
Έρευνες σε θαλάσσια περιοχή της Λέσβου για την αναζήτηση αγνοουμένων έπειτα από το πολύνεκρο ναυάγιο μετά τη βύθιση σκάφους στο οποίο επέβαιναν περίπου 40 πρόσφυγες - μετανάστες, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 16 νεαρές γυναίκες αφρικανικής έχουν ανασυρθεί νεκρές. Το σκάφος με τους πρόσφυγες - μετανάστες βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (05.10.2022) στην περιοχή "Προβοσκίδα", ανατολικά της Λέσβου. Εκτιμάται ότι αναχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί. 
(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)

Συνεχής η ροή μεταναστών τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Γαύδο. Ένα ακόμη σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια νότια του ακριτικού νησιού.

Ήταν ένα ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 53 μετανάστες που περισυλλέγησαν από φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα Χανίων και από εκεί στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αγιάς.

Εν τω μεταξύ, δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Σουδάν, ηλικίας 25 και 23 ετών, συνελήφθησαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για παράβαση των νόμων περί παράνομης εισόδου στη χώρα, διευκόλυνσης μεταναστών, έκθεσης σε κίνδυνο και συναυτουργίας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά τον εντοπισμό εβδομήντα αλλοδαπών στην παραλία «Ποταμός» της Γαύδου, όπου βρέθηκαν μαζί με ένα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος, το οποίο και κατασχέθηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response