Όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας, αμέσως, ένας νεαρός Χανιώτης, εργαζόμενος σε μπαρ της περιοχής, αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και άρπαξε το ψαροντούφεκο του, πετυχαίνοντας το λεοντόψαρο και απαλλάσσοντας όσους βρέθηκαν στην παραλία από την επικίνδυνη παρουσία του.
Να σημειωθεί οτι η εξουδετέρωσή του μπορεί να επιφέρει κινδύνους και για τους επίδοξους ψαράδες εάν δεν έχουν την απαραίτητη γνώση, τεχνική και ευελιξία που χρειάζεται.
Το είδος είναι καινούριο στις Ελληνικές θάλασσες και άκρως επικίνδυνο έως θανατηφόρο. Μετανάστευσε μέσω Σουέζ λόγω κλιματικής αλλαγής και αρχίζει να αναπτύσσει σημαντικούς πληθυσμούς καθώς δεν έχει φυσικούς εχθρούς.
Όπως ανέφεραν ο ίδιος και η παρέα του, δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια παρουσία γίνεται αντιληπτή στα νερά της περιοχής.
Ωστόσο, αποκάλυψαν ότι παρόλο που είναι δηλητηριώδες το ψάρι αυτό αποτελεί πολύ καλό μεζέ, αν ξέρεις τον τρόπο να το καθαρίσεις – μαγειρέψεις σωστά. Ανέφεραν μάλιστα ότι προηγούμενη φορά καθάρισαν και έπειτα γάστρωσαν το ψάρι (ειδική τεχνική μαγειρέματος σε γάστρα με θαλασσινό νερό ντομάτες κρασί και μπαχαρικά) για να βγουν όλα του τα αρώματα.
πηγή: zarpanews.gr