Χανιά: Ιερέας κατηγορείται για κακοποίηση της συζύγου του εδώ και 50 χρόνια

Κοινοποίηση:
iereas

Μια σοκαριστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας στα Χανιά, με πρωταγωνιστή έναν 74χρονο ιερέα. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν στην κακοποίηση της συζύγου του και των παιδιών του, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκδοθεί απόφαση που απαγορεύει στον 74χρονο να πλησιάζει τη σύζυγό του. Αυτή η απόφαση είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των θυμάτων και την αποκατάσταση της ασφάλειας στην οικογένεια.

Παρά τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο ιερέας φαίνεται να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά στην εκκλησία του. Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στους πιστούς και την τοπική κοινότητα, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ένα άτομο που κατηγορείται για τόσο σοβαρές πράξεις να διατηρεί τη θέση του.

Ο 74χρονος φέρεται να κακοποιούσε επί 50 χρόνια τη σύζυγό του, η οποία όπως κατήγγειλε από την ηλικία των 14 ετών υπέμενε τον βίαιο και ζηλότυπο χαρακτήρα του, τους βιασμούς, τη σωματική βία, τις εκρήξεις θυμού, τις απειλές και την λεκτική κακοποίηση.

Θύματα της κατάστασης ήταν και τα παιδιά, τα οποία ωστόσο πριν δύο μήνες όταν η μητέρα τους χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση, κατάλαβαν τι της έκανε ακριβώς, όταν ανακάλυψαν ένα ημερολόγιό της.
Σε αυτό η 64χρονη περιέγραψε όλα όσα βίωνε, ακόμη και τα περιστατικά κακοποίησης, με ξυλοδαρμούς αλλά και συχνούς βιασμούς. Τότε η ίδια έσπασε τη σιωπή της και ζήτησε από τα παιδιά της να κινηθούν νομικά για να την προστατεύσουν.

Επίσης, υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου, χωρίς ακόμα να είχε γνωστό το βάθος της υπόθεσης, η κόρη τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω υβριστικού και προσβλητικού τηλεφωνήματος που έλαβε από τον πατέρα της.

Η υπόθεση είναι πλέον στις αρμόδιες Αρχές που την ερευνούν και αναμένεται να παραπεμφθεί αρμοδίως.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response