Χανιά: Κρούσμα Candida Auris στο νοσοκομείο – Η ασθενής νοσηλεύεται σε απομόνωση

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο Χανίων για ένα νέο κρούσμα του μύκητα Candida Auris, που εντοπίστηκε σε ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση στη μονάδα.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, δήλωσε πως το κρούσμα Candida Auris αφορά ασθενή που μεταφέρθηκε πρόσφατα εκεί, μετά από μακρά νοσηλεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.


Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στην απομόνωση εξ αρχής και ο μύκητας Candida Auris εντοπίστηκε στις καλλιέργειες δειγμάτων που πήρε το προσωπικό από τη γυναίκα από την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχετικό πρωτόκολλο και έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα με τις οδηγίες της προέδρου επιτροπής λοιμώξεων.

Ο Candida Auris είναι ένας μύκητας που προκαλεί καντιντίαση στον άνθρωπο. Συχνά, η καντιντίαση, ως ενδονοσοκομειακή λοίμωξη προσβάλλει ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (ανοσολογική ανεπάρκεια).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΙΛΑΜΑΙ ΓΙΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΚΕΙ….ΡΕ ΤΗ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΟΡΘΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

Comments are closed.