Χαφτάρ: Προσεγγίζει τον Πούτιν και θέλει να μπει στους BRICS

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση του ο Στρατάρχης Χαφτάρ

Η κυβέρνηση εθνικής σταθερότητας της Λιβύης που εδρεύει στα ανατολικά της χώρας εξετάζει σοβαρά τα ζητήματα ένταξης στους BRICS, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της προσωρινής λιβυκής κυβέρνησης Abdul Hadi Al-Hweij.

«Οι BRICS είναι ένα σημαντικό οικονομικό μπλοκ … Είμαι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την ένταξη της Λιβύης στους BRICS. Μελετάμε αυτό το βήμα ως μέρος της στρατηγικής μας για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών με τις αναπτυσσόμενες χώρες και την υλοποίηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Θα πρέπει να εργαστούμε σοβαρά πάνω σε αυτό το ζήτημα… Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε ετοιμάσει μια σειρά από μελέτες, αλλά τέτοιες αποφάσεις απαιτούν συζητήσεις με διάφορους πολιτικούς κύκλους», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι BRICS ιδρύθηκαν το 2009 ως μια πλατφόρμα συνεργασίας για τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες, η οποία ενώνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα. Η Νότια Αφρική προσχώρησε στην ομάδα το 2010. Την 1η Ιανουαρίου, οι BRICS διεύρυναν τα μέλη τους για να συμπεριλάβουν την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Σαουδική Αραβία δεν έχει επισημοποιήσει τη συμμετοχή της, αλλά συμμετέχει στις συναντήσεις της BRICS.

Ο Χαφτάρ προσπαθεί να δημιουργήσει συμμαχίες για την ενίσχυση της θέσης του και οι στενότεροι δεσμοί με την Ρωσία θα μπορούσαν να έχουν πολλά ωφέλη για την κυβέρνηση του σε τομείς όπως ο στρατός, η οικονομία και η διπλωματία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response