Χούθι: Μέσα σε 12 μήνες βάλαμε στο στόχαστρο 193 πλοία του εχθρού, ρίξαμε πάνω από 1.000 ρουκέτες και drones

Κοινοποίηση:
1751bedf37ae6bcd5c8c4449f4717381_XL

Η οργάνωση Houthis της Υεμένης ανακοίνωσε ότι στόχευσε 193 πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι εκτόξευσε περισσότερους από 1.000 πυραύλους και drones στις επιχειρήσεις της που υποστηρίζουν τη Γάζα από την έναρξη του ισραηλινού πολέμου στη Λωρίδα πριν από ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της ομάδας, Abdul-Malik Al-Houthi:
«Στο μέτωπο της Υεμένης, συνεχίζουμε τη στάση αρχών, ανθρωπιστική, ηθική, θρησκευτική και βασισμένη στην πίστη για υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού».
«Οι ένοπλες δυνάμεις μας στόχευσαν 193 πλοία που συνδέονται με τον ισραηλινό, αμερικανικό και βρετανικό εχθρό κατά τη διάρκεια ενός έτους», πρόσθεσε.
«Στο μέτωπο της Υεμένης, κατά τη διάρκεια ενός έτους, εκτοξεύσαμε περισσότερους από 1.000 πυραύλους και drones και χρησιμοποιήσαμε βάρκες στις θάλασσες για να υποστηρίξουμε τη Γάζα».

Φόβος και τρόμος

Ο ηγέτης των Houthis αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις της ομάδας «κατέρριψαν 11 οπλισμένα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ9 τον περασμένο χρόνο».
«Το στρατιωτικό μας μέτωπο συνεχίζει να αναπτύσσει τις δυνατότητές μας και επιδιώκουμε μεγαλύτερους στόχους», πρόσθεσε.
Η μαχητική οργάνωση άρχισε να στοχεύει φορτηγά πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα με πυραύλους και drones από τον περασμένο Νοέμβριο «σε αλληλεγγύη με τη Γάζα».
Επέκτεινε τους στόχους της για να συμπεριλάβει πλοία που συνδέονται με την Αμερική και τη Βρετανία, αφού οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη για να υποστηρίξουν το Ισραήλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response