Χρίστος Βασιλόπουλος για τραγωδία στα Τέμπη: «Οι ενοχές του επιζήσαντα είναι πάρα πολύ έντονες. O άνθρωπος που σώζεται από κάτι τέτοιο, το παίρνει μαζί του σε όλη τη ζωή του»

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

“Υπάρχουν ερωτήματα τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν” εξηγεί ο Χρίστος Βασιλόπουλος.

 Στο Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένος ο Χρίστος Βασιλόπουλος, το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ1. Μέσα σε όλα, ο γνωστός δημοσιογράφος εστίασε στο ζήτημα της εθνική τραγωδίας στα Τέμπη και κυρίως στην… ενοχή του επιζήσαντα.
 Ειδικότερα, ο Χρίστος Βασιλόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο άνθρωπος που σώζεται από κάτι τέτοιο, το παίρνει μαζί του σε όλη τη ζωή του. Το παίρνει μαζί του διότι είναι ένα τραυματικό γεγονός, αυτό το έχουν μελετήσει πάρα πολύ καλά οι Αμερικανοί με τους στρατιώτες που πολέμησαν στο Βιετνάμ. Οι ενοχές του επιζήσαντα, επίσης, είναι πάρα πολύ έντονες γιατί δεν έχει να δώσει και καμία απάντηση. Γιατί κάποιος επιλέγει εσένα και τους άλλους όχι για να σωθούν».

«Υπάρχουν ερωτήματα τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν και τα παίρνει ο εκάστοτε άνθρωπος μαζί του σε όλη τη ζωή του και τα δουλεύει για να κατηγορεί μία τον εαυτό τον και μία να τον δικαιολογεί. Αυτά είναι του ανθρώπου σακίδια βαριά και ασήκωτα και οπωσδήποτε παίζουν ρόλο οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε αυτό Για αυτό και αναπτύχθηκε μία ολόκληρη ψυχιατρική σχολή στην Αμερική που χειρίστηκε το μετατραυματικό σοκ με τους χιλιάδες στρατιώτες του Βιετνάμ που βίωσαν την απόλυτη βία, τρέλα και θάνατο χωρίς οι ίδιοι να το έχουν επιλέξει».

 

«Πιστεύοντας ότι είναι αλλιώς, βίωσαν μια άλλη κατάσταση. Πάντα θα υπάρχουν αυτές οι σκέψεις» πρόσθεσε, επίσης, ο Χρίστος Βασιλόπουλος στο καθημερινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Στη χωρα της αρπαχτης της ανωμαλιας ζητουμε πολυτελειες Ονειρα απατηλα

  2. Εξαιρετική η συζήτηση με τον κύριο Βασιλόπουλο.Την παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον. Επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των συγγενών όχι μόνο ηθικά αλλά κ οικονομικά, καθώς οι άνθρωποι αυτοί πιθανόν να μην μπορέσουν να εργαστούν άμεσα και να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως δάνεια κλπ…

    1. Αννούλα δεν έχεις καταλάβει ακόμα σε τι χώρα βρίσκεσαι, το κοριτσάκι στον Κολωνό που το πέρασαν όλες οι φυλές του Ισραήλ, του τάξανε μάθημα κατ οίκον, όσο είδες εσύ τους δασκάλους στο σπίτι σου, τους είδε κι αυτό. Καλός ο εν λόγω δημοσιογράφος αλλά σε λάθος χώρα κι αυτός.

      1. Εχεις δίκιο αλλά πρέπει να γίνει κι αυτό που λέει η ΄Αννα. Αλλά επειδή μας θύμισες το δράμα του κοριτσιού από τον Κολωνό, νομίζω ότι δεν πρέπει να το αφήσουμε και με απανωτές ενοχλήσεις (mail, τηλέφωνα κλπ) στους παρουσιαστές ειδησεογραφικών εκπομπών, ραδιοφώνων κλπ, να το αναδεικνύουμε. Επίσης, δεν ξέρω αλλά μήπως μπορεί ν αναδειχθεί και σαν hashtag, στο twitter; Γιατί αυτό το παιδί δεν θα έχει καλή κατάληξη αν δεν ασχοληθούν μαζί του άνθρωποι εξειδικευμένοι στον τομέα τους.

Comments are closed.