08/10/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

«Χρόνια πολλά στον πιο στενό μου σύντροφο» – Οι ευχές του Κιμ στον Πούτιν για τα γενέθλιά του

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Τις ευχές του στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τα 72α γενέθλιά του έστειλε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζοντας τον πιο στενό του σύντροφο.

Ο Κιμ πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα ανέλθουν σε νέο επίπεδο.

Οι σχέσεις μεταξύ της Πιονγιάνγκ και της Μόσχας έχουν βαθύνει από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία – σε μια κίνηση που έχει ανησυχήσει τη Δύση.

Ξεχωριστά την Τρίτη, ο Κιμ δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα επιταχύνει τα βήματα για να καταστήσει τη χώρα του στρατιωτική υπερδύναμη με πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με το Yonhap News που επικαλείται τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας KCNA, ο Κιμ εξήρε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας ότι έχουν γίνει «αήττητες και αιώνιες», μετά την επίσκεψη του Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ τον Ιούνιο.

«Οι συναντήσεις και οι συντροφικοί δεσμοί μεταξύ μας… θα συμβάλουν θετικά στην περαιτέρω εδραίωση των αιώνιων θεμελίων της φιλίας ΛΔΚ-Ρωσίας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα με την επίσημη ονομασία της, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Νωρίτερα φέτος, ο Πούτιν και ο Κιμ υπέγραψαν συμφωνία με την οποία δεσμεύονταν ότι θα βοηθούσαν ο ένας τον άλλον σε περίπτωση «επίθεσης» εναντίον οποιασδήποτε από τις δύο χώρες – αν και δεν ήταν σαφές τι θα αποτελούσε επίθεση.

Ο Κιμ έχει κατηγορηθεί ότι βοήθησε τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, προμηθεύοντάς την με όπλα με αντάλλαγμα οικονομική και τεχνολογική βοήθεια.

Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει βορειοκορεατικούς πυραύλους στην Ουκρανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response