Χρώμα και τέχνη: Οι τοίχοι του Στρεμπενιώτη γίνονται καμβάδες για το Φεστιβάλ Γκράφιτι

Κοινοποίηση:
Grafiti_cover-768x512

Από σήμερα μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, η Νεάπολη Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Γκράφιτι, όπου συμμετέχουν πάνω από 50 καλλιτέχνες από διάφορες γωνιές του κόσμου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη φορά από τον δήμο Νεάπολης–Συκεών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ).

 

Στην περιοχή Στρεμπενιώτη, καλλιτέχνες από την Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά. Για τρεις ημέρες, θα χρησιμοποιήσουν σπρέι για να μεταμορφώσουν ένα σχολείο, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα ανοιχτό θέατρο σε μόνιμες εκθέσεις έργων τέχνης. Αυτή η πρωτοβουλία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους καλλιτέχνες να δείξουν το ταλέντο τους και να συμβάλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος, ο οποίος είναι ο κύριος διοργανωτής του φεστιβάλ και δημότης Συκεών, ανέφερε ότι το θέμα της φετινής συνάντησης είναι “educate to elevate”. Ωστόσο, κάθε καλλιτέχνης έχει την ελευθερία να δημιουργήσει ό,τι επιθυμεί, γεγονός που ενισχύει τη δημιουργικότητα και την προσωπική έκφραση.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Γκράφιτι αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση που προάγει τη διεθνή συνεργασία και την πολιτιστική ανταλλαγή μέσω της τέχνης του γκράφιτι.

 

Όσοι από τους συμμετέχοντες χρησιμοποιήσουν ως «καμβά» το Ανοιχτό Δημοτικό θέατρο Νεάπολης, θα κάνουν φιγούρες Ελλήνων ηθοποιών, ενώ στα υπόλοιπα έργα θα κυριαρχήσουν οι φιγούρες ή πιο περίπλοκα, πειραματικά σχέδια, τα οποία απαιτούν υψηλή τεχνική και… μπόλικο χρώμα.

Όπως έγινε και στην προηγούμενη διοργάνωση του 2023 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Συκεών την ώρα που οι καλλιτέχνες του γκράφιτι θα χρωματίζουν την πραγματικότητα που μας περιβάλλει στους χώρους του φεστιβάλ θα ακούγεται μουσική από Dj.

Παράλληλα τα μικρά παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε graffiti workshop, ενώ έχει προγραμματιστεί και διαγωνισμός καλύτερης υπογραφής. Επίσης, στο χώρο θα υπάρχει αναψυκτήριο για τους επισκέπτες και περίπτερο με ρούχα και σχέδια προς πώληση.

 

 Δήμος Νεάπολης-Συκεών

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response