Χωρίς τους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR, Λορέντζο Μπράουν και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, αλλά και πολλούς άλλους αστέρες της, θα κατέβει στα δύο τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2025 η εθνική ομάδα της Ισπανίας.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «φούρια ρόχας», Σέρχιο Σκαριόλο, ανακοίνωσε τη λίστα παικτών με τους οποίους και θα αγωνιστεί κόντρα σε Λετονία (20/02) στη Ρίγα και Βέλγιο (23/02) στο Λεόν για το «παράθυρο» του Φεβρουαρίου.
Από την εν λόγω λίστα λείπουν μεγάλα ονόματα του ισπανικού μπάσκετ, ενώ, σε αυτούς που είναι εντός ξεχωρίζουν οι Μπριθουέλα, Πάρα, Γκονσάλεθ και Πραντίγια.
«Το παράθυρο της FIBA ??του Φεβρουαρίου είναι πάντα μια κρίσιμη στιγμή στη ζωή των εθνικών ομάδων, επειδή οι ομάδες και οι παίκτες φτάνουν με πολύ μεγάλο φόρτο προπονήσεων και αγώνων, επειδή έρχεται μετά το Copa del Rey.
Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να μην έχουμε τη διαθεσιμότητα όλων των παικτών με τους οποίους είχαμε επικοινωνήσει. Για διάφορους λόγους, οι Αμπάλδε, Αμπρίνες, Αλντάμα, Μπαρέιρο, Μπράουν, Ντε Λαρέα, Ντίαθ, Γουέρα, Χουάντσο και Γουίλι Ερνγνακόμεθ, Εντιαγέ, Πέρεθ και Σίμα. Είχαν λάβει προκαταρκτική κλήση, αλλά δεν μπόρεσαν να παραστούν για διάφορους σωματικούς ή προσωπικούς λόγους.
Σημαντική στιγμή γιατί θα συνεχίσουμε να κάνουμε πρόοδο προς την ανανέωση της ομάδας, θα προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε με τον καλύτερο τρόπο γιατί αυτό είναι μέρος του DNA μας», ανέφερε ο τεχνικός της Ισπανίας.