Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Νέο μήνυμα του 112

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-30 205101

Mεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται για τρίτη ημέρα.

Με μήνυμα από το 112 ειδοποιήθηκαν στις 7.20 το πρωί όσοι βρίσκονται στις περιοχές Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά και Ρέθι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 132 οχήματα και με το πρώτο φως της ημέρες ξεκίνησαν ρίψεις νερού από 5 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Αν και από το πρωί της Δευτέρας (30/9) δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές εστίες μεγάλης εκτάσεως.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν πολλές ενεργές εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις ενώ η φωτιά έχει κατεύθυνση πάνω από την Εθνική Οδό, στη Λυγιά καθώς και προς το δυτικό κομμάτι. Για το λόγο αυτό έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι, με το πύρινο μέτωπο να έχει ξεπεράσει τα 30 χλμ.

Θρήνος για τους δύο νεκρούς

Οι φλόγες οδήγησαν σε θάνατο δύο άτυχους ανθρώπους, ηλικίας 35 και 40 ετών, που είχαν χαθεί τα ίχνη τους στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας και στη συνέχεια βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response