Χωρίς φρένα ο Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει αλλά γίνεται καλύτερο»

Κοινοποίηση:
4200986

Απέναντι στους γιατρούς που φωνάζουν για κατάρρευση του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζει πως τίποτα δεν καταρρέει και η δημόσια υγεία γίνεται καλύτερη.

Ο κ Γεωργιάδης με αφορμή των εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη (5/9) δομές υγείας στη Θεσσαλονίκη και εγκαινίασε το Ειδικό Κέντρο Μελανώματος του Ιπποκρατείου (στο Αφροδισίων) καθώς και το Β’ Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Εγκαινιάζοντας το Ειδικό Κέντρο Μελανώματος ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε:

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι φτιάξαμε αυτό το κέντρο.

Ήταν από τις πρώτες μου προτεραιότητες.

Είπα, πρέπει να γίνει γρήγορα. Το μελάνωμα δυστυχώς είναι μία ασθένεια που έχει μεγάλη εξάπλωση.

Αυτό είναι το κακό. Το καλό είναι ότι η επιστήμη κάνει πολύ μεγάλες προόδους στη θεραπεία του μελανώματος.

Συγκλονιστικές προόδους τολμώ να πω τα τελευταία χρόνια και είναι κρίμα η Βόρεια Ελλάδα να μην είχε ένα εξειδικευμένο κέντρο.

Τώρα λοιπόν, σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπρος στην παροχή πραγματικής ιατρικής φροντίδας στους συμπατριώτες μας στη Βόρεια Ελλάδα».

Παράλληλα ο κ . Γεωργιάδης σημείωσε ότι το ΕΣΥ όχι μόνο δεν καταρρέει αλλά αλλάζει προχωρά γίνεται καλύτερο.

«Φυσικά υπάρχουν προβλήματα.

Η συμμορία της μιζέριας θα τα αναδεικνύει ασταμάτητα.

Και λέω συμμορία της μιζέριας, δανειζόμενος μία έκφραση του Περιφερειάρχου Νοτίου Αιγαίου που τη βρίσκω πολύ επιτυχημένη, διότι εκεί που κάνουμε προόδους, εκείνοι βλέπουν μόνο προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού είπε ότι το υπουργείο ήδη το αντιμετωπίζει στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος με την προκήρυξη θέσεων στις Πανεπιστημιακές Κλινικές , όπου υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή γιατρών και καλύπτονται γρηγορότερα οι θέσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response