Χ.Βραχάλη: «Από αυτό το μπ@ρδ@λ@ που λέγεται Ελλάδα πώς να σε προστατέψω;»

Κοινοποίηση:
xristina-vraxali

Η Χριστίνα Βραχάλη, η οποία είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί, μοιράστηκε τις σκέψεις της σχετικά με την εγκυμοσύνη και μεταξύ άλλων ανέφερε «από αυτό το μπ@ρδ@λ@ που λέγεται Ελλάδα, όμως πώς να σε προστατέψω;».


Ειδικότερα,

«Το Φεβρουάριο του 2023, μετά τη δολοφονική ενέργεια στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο νέων παιδιών, ήμουν ίσως στην χειρότερη ψυχολογική κατάσταση που έχω υπάρξει τα τελευταία χρόνια. Κυρίως γιατί συνειδητοποίησα πως πρέπει να πάρω απόφαση πως το «ζούμε από τύχη» είναι η στυγνή πραγματικότητα. Και το «πάμε κι όπου βγει» είναι πλέον ο εθνικός μας ύμνος.

Με δάκρυα στα μάτια, και με έναν κόμπο στο στομάχι είχα γράψει με μεγάλη δυσκολία ένα κείμενο στο blog μου. Μεταξύ άλλων έλεγε: «Δεν έχω δικά μου παιδιά. Και κάτι τέτοιες στιγμές νιώθω μεγάλη «ανακούφιση». Λέω ευτυχώς… Ψιθυρίζω χρόνια μέσα μου. «Μα, που να σε φέρω να ζήσεις, παιδί μου; Σε ποια χώρα; Σε ποια κοινωνία; Πώς θα σε προστατέψω, κόρη μου; Πώς θα σε προφυλάξω, γιε μου; Όχι, από τις κακοτοπιές της ζωής. Όχι. Αυτές θέλω να τις βιώσεις στο πετσί σου. Θα είναι χαρά μου να τις συναντήσεις και να τις ξεπεράσεις. Να τους ρουφήξεις το μεδούλι. Από αυτό το μπ@ρδ@λ@ που λέγεται Ελλάδα, όμως πως να σε προστατέψω;»

Κάποιους μήνες μετά η ζωή αποφάσισε. Και περιμένω το πρώτο μου παιδί. Την κόρη μου. Τα συναισθήματα που έχω είναι ανάμεικτα. Γιατί η «ανακούφιση» που ένιωθα το Φλεβάρη, έγινε στάχτη. Και μετατράπηκε σε φόβο. Γιγάντιο φόβο. Και πραγματικό πλέον. Όπως ο καπνός που τυλίγει εδώ και μέρες τη χώρα που γεννήθηκα, ζω, και αγαπώ.
Αλλά μετά άρχισα να σκέφτομαι πως είμαι υπερβολική. «Ωχ μωρέ αδερφάκι μου! Κούλαρε λίγο, ρε Χριστινάκι», είπα στον εαυτό μου. Και άρχισα να σκέφτομαι πως η δολοφονία στα Τέμπη, ήταν απλώς μία λάθος εκτίμηση του σταθμάρχη. Για το ναυάγιο στην Πύλο, λίγο καιρό μετά, έφταιγαν οι άνθρωποι που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή, με τα παιδιά τους παραμάσχαλα, και μπήκαν -βλακωδώς- υπεράριθμοι μέσα στις βάρκες. Άσε που θα ήταν μία ωραία ιδέα η δημιουργία ενός θαλάσσιου νεκροταφείου. Για το θάνατο της 60χρονης στην Κω, έφταιγε η αγροτική καρότσα που είχε όνειρο να μετατραπεί σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Γιατί να της στερήσουμε το όνειρο;

Για τους ήρωες πιλότους, ο δικός τους κακός χειρισμός του καναντέρ και η ανάγκη τους για ηρωοποίηση. Για τους πυροσβέστες που χωρίς εξοπλισμό, κατάλληλη εκπαίδευση και με ελάχιστους μισθούς, παλεύουν με τις φλόγες, φταίει η μεγάλη τους καρδιά και η διάθεσή τους για αυτοθυσία. Για τους φασίστες που έκαναν περιοδεία στη χώρα μας και δολοφόνησαν έναν νέο άνδρα, η κακιά η ώρα. Για τους Έλληνες φασίστες που αδελφοποιήθηκαν, η ανάγκη δημιουργίας «οικογένειας». Για τις φωτιές στον Έβρο, οι λαθρομετανάστες.

Για τα ζώα που κάηκαν, τα ίδια, που δεν είχαν την ευφυία να ανοίξουν τις πόρτες από το μαντρί για να ελευθερωθούν. Για την εκκένωση νοσοκομείου, οι ασθενείς. Για τα νεογνά, τα τυλιγμένα σε κουβέρτες, οι μητέρες που τα έφεραν στη ζωή. Αχ, τι ωραία και αυτή η ιδέα του «πλωτού» νοσοκομείου, πεθαίνεις και νιώθεις πως ταξιδεύεις ταυτόχρονα.
Μια χαρά, νιώθω μέσα σε αυτό το παραμυθάκι. Βολεύει. Συνήθως έχει και χάπι έντ και δεν ανοίγει και μύτη. Κι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

Αυτή η μέθοδος της …Λιλιπούπολης δεν έπιασε. Σε μένα τουλάχιστον, γιατί όπως βλέπω πιάνει σε πολλούς. Η πραγματικότητα είναι πιο δυνατή και από το πιο ευφάνταστο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς δεν είμαι από τους ανθρώπους που εθελοτυφλούν.
Γιατί ξέρω πολύ καλά πως κανείς δεν εθελοτυφλεί μένοντας για πάντα ατιμώρητος. Και γιατί γνωρίζω πως αυτό που συμβαίνει σήμερα στο συνάνθρωπό μου, αύριο με μαθηματική ακρίβεια θα συμβεί σε μένα.

Μια ερώτηση όμως μέσα μου όλο μεγαλώνει. Και παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Και κοντεύει να με πνίξει. Πότε γίναμε τόσο απάνθρωποι; Πότε γίναμε τόσο σκατόψυχοι. Γίναμε ή έτσι ήμασταν πάντα; Αυτό το μίσος, ο φανατισμός και ο χουλιγκανισμός σε όλους τους τομείς στη ζωή μας, πως προέκυψαν; Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Αριστερά – δεξιά. Μαύρος – Άσπρος. Έλληνας – Πακιστανός.

Όταν καίγεσαι ζωντανός. Όταν πεθαίνεις εν ώρα εργασίας απροστάτευτος. Όταν πνίγεσαι στο Αιγαίο. Όταν χάνεις το γιο σου από μαχαιριά. Όταν στέλνεις το παιδί σου να σπουδάσει και δε γυρίζει. Ποιο από τα παραπάνω έχει σημασία, αλήθεια;
Δεν έχεις χρώμα. Ούτε καταγωγή. Ούτε ιδιότητα. Είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Τρωτός. Ευάλωτος. Ανυπεράσπιστος. Δεν μπορείς να υπερασπιστείς ούτε καν την ετυμολογία της λέξης, βάσει της οποίας ο άνθρωπος είναι το ον που κοιτάζει και κινείται προς τα πάνω, άρα είναι γεμάτος αισιοδοξία και στόχους.

Σκοτάδι βλέπω παντού… Αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι πως κάθε φορά που γεννιέται ένα παιδί, ξαναγεννιέται όλος ο κόσμος», έγραψε η Χριστίνα Βραχάλη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

33 Σχόλια

  1. Μπουρδελαδιστάν με λαό αλβανοτουρκορουμανοαραβοσπορο και δε συμαζεύτεται. Έτσι καταντήσατε την Ελλάδα βρομονεοέλληνες. Και μη πιάνετε στο στόμα σας του αρχαίους Έλληνες, γιατί 100 αν ζούσαν από αυτούς σήμερα θα σας είχαν σφάξει όλους για να ξεβρομίσει ο τόπος από τους βρομοβλαχονεοέλληνες. Η Βραχάλη σας πείραξε που σας τα έχωσε, κοπρόσκυλα, για κοιταχτείτε στον καθρέφτη βρε μιάσματα και πείτε τι ψηφίζατε τόσα χρόνια. Από παρθενογένεση βγήκαν αυτοί οι κυβερνώντες; Κάποιοι υπάνθρωποι βρομονεοέλληνες τους ψήφισαν.

  2. Εάν έχεις λεφτά για εισητήρια, πάνε στο εξωτερικό. Κατά προτίμηση σε πρώην ανατολικό μπλοκ. Και κάνε μας κι ένα update. Βλαχάρα!

  3. Κυρια μου αυτά που γράφεις είναι για το λεύκωμα των μαθητικών σου χρόνων,γιατι κάθε πράξη βίας και εγκλήματος πρέπει και εχει ονοματεπώνυμο,η φλυαρία σου λοιπόν είναι ενα άνευ ουσίας λογιδριο για μισ βαρκα που τουμπαρισε, για μια γυναίκα που πέθανε,για την τραγωδία στα Τέμπη (αλήθεια τωρα;κακή εκτίμηση του σταθμαρχη;)και αυτό είναι ολο; ηρεμησες;κρίμα γιατί γιαυτό το κρατος .μπουρδελο που γραφεις υπάρχουν υπεύθυνοι που εφεραν την χωρα στο χαλι που ειναι και έχουν ονομα

  4. ποιό ειναι αυτο το μαυροτσούκαλο πάλι?

    Κυρία μου, αυτο που βλέπεις είναι αποτέλεσμα ζύμωσης 1000άδων χρόνων, δεν αλλάζουν προς το καλύτερο ούτε σφυρηλατούνται οι λαοί εύκολα. Πολύ δύσκολα φτιάχνονται, εύκολα χαλάν. Μην περιμένεις τπτ περισσότερο απο το γένος των εραστων των προβατίνων που ξαφνικά τους μετέτρεψαν σε απογόνους του Δία και της Αθηνάς.

    Τα ψεματά μας πληρώνουμε, και πληρώνεις. Αμερική θα έπλενες σκάλες, εδώ είσαι κάποια (δεν σε ξέρω αλλά υποθέτω).

    Ενας λαός οπισθοδρομικός και άθεος ταυτοχρόνως είναι τελειωμένος.

  5. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ!
    ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ,
    ΟΤΑΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΦΤΕΙ ΕΞΩ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ,
    ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΡΗΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΛΕΠΩ!
    ΓΙΑ ΤΑ Π@ΡΝΟΚΑΝΑΛ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΤΡΩΝΑΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙς ΜΑΦΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ!
    ΡΕ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

  6. ασε μας κυρα μου. αντε να χωθεις στα αποδυτηρια καμιας ομαδας μπασκετ να ξεχαρμανιασεις. στο σκαι ησουν τοσα χρονια.

  7. Για το μπ@υρδελο τουρκοκαναλο το ΣΚΑΙ που εισαι δεν μας λες τιποτα.Κανετε την χωρα σαν τα μουτρ σας νεοταξιτες εκει μεσα και ζητατε και ταρεστα.

  8. Αυτοι ολοι που γραφουν εδω και λενε οτι δεν φταιει η Ελλαδα αλλα οι πολιτικοι, ειναι τελειως αμορφωτοι, διοτι η Ελλαδα ειναι ολοι μαζι, οι πολιτικοι, οι καναλαρχες, αλλα και οι Ελληνες πολιτες. Δεν ξερω γιατι ο καθενας τους βγαζει τον εαυτο του εξω και φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο τον εαυτο του. Ποιοι νομιζουν οτι ειναι? Περαστικοι? Αυτοι δεν ζουν εδω? Αυτοι δεν ψηφιζουν τους πολιτικους? Αυτοι δεν ανεχονται ολα τα στραβα? Ποιος ειναι η Ελλαδα? Οι ιδιοι δεν ειναι? Αλλα τα ζωα κοιτανε μονο τον κ@λο τους και μετα δεν φταινε οι ιδιοι σε τιποτα. Ενας λαος καιροσκοπος, που κοιταει πως να περασει καλα πινοντας φραπεδια και παριστανοντας τον Ελληνα κατηγορωντας αλλους. Δεν ξερουν καν τι ειναι Ελλαδα και οτι ολοι τους περιλαμβσνομενων και των πολιτικων, απαρτιζουν την Ελλαδα. Επομενως βουλωστε το και υποστειτε οτι ερχετε.

  9. Δεν αναφέρεις πουθενά τόν Κούλη καί την παρέα του ,την Mafia αυτή,άλλα λες ότι όλοι η άλλη φταίνε,η κοινωνία,το σύστημα κτλ, μάλλον είσαι καί εσύ στο σαράντα ένα της εκατό του Κούλη.

  10. Κάτω τα χέρια απ’την Ελλάδα. Οι υπόλοιποι φταίνε όχι η Ελλάδα μας. Αν δεν σε καλύπτει μόλις με το καλό γεννηθεί το μωρό σου και με το καλό να πας να ζήσεις και να εργαστείς σε άλλη χώρα γιατί και εσύ του συστήματος είσαι μην ξεχνιόμαστε…

  11. Τι πηγές και έκανες παιδί και εσυ;;
    Πρώτα κανεις την χαζομάρα και μετά το μετανιώνεις

  12. αλλα πηγε με αλλον και δεν προλαβα……μητρα ταχυτητος η μαντμαζελ

  13. έναν ψυχίατρο επειγόντως. Αυτό ότι φταίει η Ελλάδα που πνιγηκαν οι τζιχαντιστές στον δρόμο για Ιταλία είναι παθογνωμονικό. Σχιζοφρενής σε ντελίριο

  14. Λες πολλά άλλα δεν λες τίποτα. Γιατί βρίζεις την Ελλάδα αντί να βρίζεις τους ανθέλληνες πολιτικούς που την κάνανε μπανανία και τους καναλάρχες που τα δελτία τους βρίζουν ως φασίστα όποιον Έλληνα λέει ότι δεν αντέχουμε άλλους λαθρομετανάστες και δεν μπορούμε να βοηθάμε τους δουλέμπορους και να έχουμε ανοιχτά σύνορα. Αλλά την πόρτα σου εσύ την κλειδαμπαρώνεις το βράδυ. Αλλά τι να πεις για ανθέλληνες πολιτικούς και για τους καναλάρχες, που δουλεύεις στους καναλάρχες που τους υποστηρίζουν!

  15. Μην στεναχωριέσαι συντρόφισσά Χριστίνα, Σαν σωστή μπολσεβίκα μάνα που θα γίνεις, θα πηγαίνεις το παιδί σου στα φεστιβάλ της ΚΝΕ, στα αντιρατσιστικά φεστιβάλ και στην πορεία του Πολυτεχνείου. Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που ονειρεύεσαι;

  16. Τι θέλεις να μας πεις τώρα και εσύ…Μπουρδολογίες βασικά…Κάνε μας την χάρη…

  17. Αγαπητή μου κυρία δεν θα πω ότι τά λες καλά γιατί αποφεύγεις να τα πεις με το όνομά τους.
    Ίσος θες να κρατήσεις πισινή μήπως έτσι βρεθεί και ο τρόπος να είναι ασφαλές το παιδί σου που το εύχομαι,
    αλά δεν ξέρω….
    Από την στιγμή που βγαίνεις γυμνόστηθη να κάνεις την αναγγελία του ερχομού του μάλλον δεν έχεις καταλάβει τον τρόπο με τον όποιο έχεις γαλουχηθεί η ίδια ούτε τη είναι αυτά τα οποία πρεσβεύεις στην ζωή σου παρόλο που αναφέρεις την δυσαρέσκειά σου.
    Η Ελλάδα είναι μια χώρα που γεωγραφικά βρίσκεται εδώ.
    Οι Έλληνες είναι το πνεύμα της χώρας αυτής και οι περισσότεροι ελληνόφωνες και ξενοφωνες είναι οι εχθροί της.
    Και το σημαντικότερο,
    Σαν πνεύματα του τόπου αυτού θα πρέπει να βάλουμε μέσα μας και το Πνεύμα Του Θεού.
    Μόνο τότε θα δούμε άσπρη μέρα.
    Η ο Θεός μεθ’ημών ουδείς καθ’ημών

  18. Μπουρδέλο ειναι οι πολιτικες ηγεσιες που θελουν μια χαοτικη ελλαδα ευκολοκυβερνητη

  19. Aτυχησες να ζει σε μια μπουρδελοχωρα, με μπουρδελοπολιτικους που την διελυσαν, με μπουρδελοψηφοφορους που τους ψηφισαν για να φτασουμε σημερα εδω, αλλα και με μπουρδελοπολιτες που αλληλοσφαχτηκαν σε εμφυλιο πολεμο επειδη τους το ζητησαν ξενοι. Ολα εινα αλληλενδετα.
    ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

  20. Μπουρδέλο δεν είναι η Ελλάδα είναι αυτοί που την διοικούν τόσα χρονια να ενημέρωση κάποιος αυτό το ουφο και ειδικότερα για τα τέμπη κομματόσκυλα με μέσον δουλεύανε … γιατί δεν κατανομάζει κάποιο κόμμα η υπεύθυνο και γραφή αόριστα Ελλάδα … τζάμπα μάγκας

  21. Μπουρδέλο δεν είναι η Ελλάδα είναι αυτοί που την διοικούν τόσα χρονια να ενημέρωση κάποιος αυτό το ουφο

  22. Για τους πνιγμους μανταμ δε φταιει ο Ελληνικος λαος ή το ελληνικο κρατος. Οσον αφορα για τους μουσοτλμανους δεν τους θελουμε στη χωρα μας, επειδη δεν σεβονται το δυτικο τροπο ζωης. Εσυ σαν φιλευσπλαχνη και πρωην υπαλληλος του ΣΚΑΙ παρτους σπιτι σου.

  23. Αυτά πήγαινε πέστα στους συναδέρφους σου ,δημοσιογράφους, ειδικά αυτούς στο ΣΚΆΙ….!!Άχρηστοι και ανθέλληνες πολιτικοί οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή, χέρι χέρι με το 99% των πουλημένων και μιζαδόρων δημοσιογράφων…!!!

  24. Όλοι το ίδιο σκεφτόμαστε…Από θαύμα ζούμε ΑΚΟΜΑ σε αυτή τη χώρα!!! Μια διευκρίνηση όμως το μπουρδέλο λέγεται Ελληνικό κράτος…Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του πλανήτη!!!

    1. Σταμάτησες την θεραπεία σου και άρχισες τις ανοησίες νεοελληναρά. Το Ελλαδιστάν που απο οτι φαίνεται κατοικείς, είναι το χειρότερο μέρος στον Δυτικό κόσμο για να ζει κάποιος που σέβεται τον εαυτό του και προσδοκά να ζήσει αξιοπρεπώς κοπιάζοντας στο επάγγελμα του.!!!!
      Αλλά αυτά είναι υψηλή φιλοσοφία για καμένους οπαδούς του τίποτα και λάτρεις της κομπινοαπάτης. Η μεγαλύτερη πούτσα που θα ρίξουν τα νεοταξίτικα καθάρματα θα πέσει στο Ελλαδιστάν και θα είναι και με μπόλικο νέφτι για να γουστάρετε γίδια 🤣😂🐑🐑🙊

  25. …..συγχαρητηρια στην Κυρία…..το αντίθετο της ΤΟΥΝΗ κσι σια…..

Comments are closed.