ΨΙΘΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΟ!!! Τι συμβαίνει με το νερό του Βόλου;

Κοινοποίηση:
1-398-696x410

«Μαινόμενος» και «αποκαλυπτικός» σε όλες του τις …εκφάνσεις ήταν χθες ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην οποία θα μιλούσε για το θέμα του νερού, της καθαριότητας και του Παγασητικού. Χωρίς να επιδώσει τις αναλύσεις, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει και δεσμευτεί την προηγούμενη Παρασκευή, για την ποιότητα του νερού, εξερράγη όταν δέχτηκε σχετικές ερωτήσεις καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του «ο Δήμαρχος μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας». Βέβαια, ανακοίνωσε πως το νερό των Αλυκών είναι «μη πόσιμο», όπως είπε, αν και τη Τετάρτη ο Υπεάρχης είναι ανακοινώσει ότι το νερό του Βόλου είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, αφήνοντας τους κατοίκους των Αλυκών να πίνουν το ακατάλληλο νερό.

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα και ενώ το νερό της πόλης ήταν ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση- πόση, πλύσιμο σώματος κτλ- όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας μέσω της Αν. Υπουργού κ. Αγαπηδάκη, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε συνέντευξη Τύπου είχε ανακοινώσει πως εκείνη την Παρασκευή θα γίνονταν γνωστά δημοσίως τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού.
Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η γνωστή διγλωσσία, εάν το νερό είναι πόσιμο ή μη, με τον Δήμαρχο να λέει και να επιμένει στην έννοια “μην πιείτε… πλυθείτε”, παρά τα λεγόμενα της Αναπληρώτριας Υπουργού που απαγόρευε ακόμη και την προσωπική υγιεινή με τη χρήση του νερού τότε.

Η Παρασκευή πέρασε και τα στοιχεία των αναλύσεων δεν δημοσιοποιήθηκαν. Ούτε το Σάββατο, ούτε μέχρι τη στιγμή των γραφομένων, με τους πολίτες να συζητούν εάν τελικά με το νερό μπορούν να πλυθούν ή όχι. Οι ουρές στις διανομές νερού ήταν απίστευτα μεγάλες και οι δημότες έσπευδαν να προμηθευτούν μια εξάδα εμφιαλωμένο νερό.

Η ανακοίνωση της καταλληλότητας του νερού, παρά το γεγονός ότι έγινε από επίσημα χείλη, δεν ηρέμησε τα πράγματα με τους Βολιώτες να συνεχίσουν να αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν .

Χθες, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κλήθηκε να απαντήσει εάν υπάρχουν στοιχεία, εάν θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να πάψει η παραφιλολογία και οι δημότες, όπως ορίζει και ο νόμος να γνωρίζουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων στο νερό της πόλης.

“Τι να δείτε; Το νερό δεν είναι για ανθρώπινη χρήση μέχρι πριν τρεις ημέρες”, είπε ο Δήμαρχος και όταν ερωτήθηκε γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι θα γίνει είπε “Τα έχει η ΔΕΥΑΜΒ” και συνέχισε ότι “Τα στοιχεία έχουν βγει, έχουν απαντηθεί. Πήγαινε να τα πάρεις από τη ΔΕΥΑΜΒ”.

Στο σημείο δε για το γεγονός ότι δεν είναι πόσιμο το νερό στις Αλυκές, ο κ. Μπέος είπε χαρακτηριστικά “Αυτό που δεν είπε ο κ. Σερέτης είναι ότι το νερό στις Αλυκές είναι μη πόσιμο. Αυτά είναι τα υπεύθυνα λόγια ενός δημάρχου ή ενός ανθρώπου όπως είναι ο Αχιλλέας ο Μπέος,  που δεν κρύβει την αλήθεια, που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και επικοινωνεί με τον κόσμο και ό,τι λέει το λέει με υπευθυνότητα και ασφάλεια”.

Σημειώνεται δε, ότι ο κ. Σερέτης στην ανακοίνωσή του την Τετάρτη από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε ανακοινώσει πως το νερό στον Βόλο είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και είχε εξαιρέσει μόνο την Πορταριά, τη Μακρινίτσα, τη Δράκεια και τα Χάνια, χωρίς να κάνει καμία νύξη για τις Αλυκές.

Ο κ. Μπέος δεν αναφέρθηκε καθόλου στα στοιχεία, έδειξε εμφανώς τον εκνευρισμό του και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στη ΔΕΥΑΜΒ. Το magnesianews.gr επικοινώνησε τόσο με το γραφείο Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ όσο και με του Γεν. Διευθυντή και ενημερώθηκε πως δεν ήταν στο γραφείο τους, αλλά εκτός,  καθώς λόγω των καταστροφών εξαιτίας της πλημμύρας, έχει ανατραπεί όλο το πρόγραμμα και χρειάζεται να βρίσκονται στον δρόμο για διάφορες παρεμβάσεις. Παρόλα αυτά στοιχεία δεν δόθηκαν.

Τέλος ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή ο ίδιος στη ΔΕΥΑΜΒ να λαμβάνει δείγματα κάθε τρεις ημέρες.

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για την Κάρλα- Ακατάλληλος για αλιεία και κολύμβηση ο Παγασητικός

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι χθες κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας να σταματήσει το “έγκλημα” που γίνεται στην λίμνη Κάρλα.

Ανέφερε πως μετά από εννέα χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Δημάρχου Βόλου, δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την λίμνη και μετά από τις πλημμύρες βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες όπου διαπίστωσε ότι έχει δημιουργηθεί μία λίμνη έξω από την λίμνη Κάρλα, με στάσιμο νερό, το οποίο, όπως είπε και του μετέφεραν επιστήμονες, θα χρειαστεί ίσως και 3 χρόνια να φύγει. Εντός των λιμναζόντων νερών υπάρχουν, σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο, νεκρά ζώα, κόπρανα και λύματα εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτά προωθούνται από τον Βιολογικό της Λάρισας στον Πηνειό κι έπειτα στην Κάρλα με τελικό αποδέκτη τον Παγασητικό.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως προχθές έστειλε εξώδικες επιστολές σε Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και  στα αρμόδια Υπουργεία και τόνισε πως έχει ήδη ενημερώσει και τον Πρωθυπουργό για το θέμα.

“Εάν δεν πάρουν μέτρα, είναι ένοχοι. Οφείλουν να κλείσουν το θυρόφραγμα και να σταματήσει η μόλυνση του Παγασητικού”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος συμπληρώνοντας ότι διαπράττουν περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ακατάλληλος για αλιεία και κολύμβηση ο Παγασητικός

Την ίδια στιγμή ο κ. Μπέος ανακοίνωνε ότι  ο Παγασητικός μέχρι την Αγριά είναι ακατάλληλος για αλιεία και κολύμβηση σημειώνοντας πως διεξήχθησαν έλεγχοι λαμβάνοντας δείγματα από το λιμάνι, τις Αλυκές και τον Άναυρο. Τα αποτελέσματα των δειγμάτων έδειξαν, σύμφωνα με τον κ. Μπέο πάνω από 300.000 ολικά κολοβακτηρίδια, εντερόκοκκους, e-coli και μεγάλο μικροβιακό φορτίο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αναλαμβάνει τα έξοδα για να βρεθεί κατάλληλο δικηγορικό γραφείο, ώστε να στραφούν οι αλιείς, οι τουριστικές επιχειρήσεις και όσοι σχετίζονται με τον Παγασητικό στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και να ζητήσουν αποζημιώσεις.

« Μην ψάχνουμε ενόχους- Δεν φταίει κανένας- Ακόμη και μια ψιχάλα είναι επικίνδυνη»

Στον Κραυσίδωνα και συγκεκριμένα στις οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη βρέθηκε προχές ο δήμαρχος όπως ανέφερε και όπως σημείωσε διαπίστωσε εμπράκτως ότι υπάρχουν μπάζα, φερτές ύλες 30 και 50 πόντους από το έδαφος και ανέφερε χαρακτηριστικά “ποιο θα ήταν το αντιπλημμυρικό που θα απέτρεπε αυτή την καταστροφή;”.

Υπογράμμισε ότι την Τρίτη και την Τετάρτη οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν βροχή για την περιοχή  και εξέφρασε την ελπίδα του να διαψευστούν και να βγουν λάθος τα μετεωρολογικά μοντέλα, που κι αυτά είναι διχασμένα καθώς δύο από τα τέσσερα δείχνουν ψιχάλες και άλλα δύο ισχυρή βροχόπτωση.

“Μίλησα και με τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφρειάρχη για να διώξουν τα μπάζα”, είπε και τόνισε πως δεν είναι η ώρα να ψάχνουμε ενόχους και πως κανείς δεν φταίει γι’ αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Μάλιστα ανέφερε πως ακόμη και μια ψιχάλα είναι επικίνδυνη για την πόλη αυτή τη στιγμή.

Εγκρίθηκαν 14 εκ. ευρώ από το Υπ. Εσωτερικών

Παράλληλα, ο κ. Μπέος ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν 14 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη ΔΕΥΑΜΒ και τις μικροεπισκευές που πρέπει να γίνουν στην πόλη και ζήτησε από τους κατοίκους που έχουν υποστεί ζημιές, εάν αντιληφθούν ότι καθυστερεί η αποζημίωσή τους να τον ενημερώσουν για να μιλήσει εκείνος με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Φέτος θα γίνουν τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα- Από Δευτέρα ξεκινά ο στολισμός

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε πως σε αντίθεση με όσους μεμψιμοιρούν, φέτος θα γίνουν τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα και ήδη έχουν κλειστεί σόου και καλλιτέχνες. “Να επιστρέψει το χαμόγελο στα παιδιά, να γυρίσουν οι τουρίστες να δώσουν ανάπτυξη”, επεσήμανε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο στολισμός της  πόλης.

Πηγή: magnesianews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Για το πέο. Σόου δίνει ο δήμαρχας για να μασήσει όσο πιο μεγάλες αποζημιώσεις γίνεται.

Comments are closed.