Ψήσιμο κρέατος: Ο απαράβατος κανόνας που προτείνουν όλοι οι έμπειροι σεφ αλλά εμείς αγνοούμε

Κοινοποίηση:
shutterstock653736208

To μπάρμπεκιου δε θέλει κόπο αλλά τρόπο για να ψηθεί το κρέας ομοιόμορφα και να είναι ζουμερό. Εκτός από την καλή ποιότητα κρέατος και τον μερακλή ψήστη υπάρχει ένα ακόμη μυστικό που ξέρουν όσοι ασχολούνται συστηματικά ή επαγγελματικά με το ψήσιμο.

Πώς θα κάνουμε το κρέας μας μπουκιά και συχώριο;

Το μυστικό είναι τόσο απλό που φαντάζει απίστευτο…Μας το λέει ο σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Valentine Warner, μας το λέει ο «γκουρού» του μπάρμπεκιου Myron Mixon στο βιβλίο του «Everyday Barbecue», ο John Shelton Reed στο «Holy Smoke», ο Aaron Franklin στο «Franklin Barbecue» και τόσοι μα τόσοι ακόμα γνώστες του κρέατος…

Το μυστικό είναι να σκουπίσουμε το κρέας και από τις δύο μεριές με χαρτί κουζίνας

Τα περιττά υγρά του κρέατος εμποδίζουν όπως λένε οι επαγγελματίες ψήστες το κρέας να ψηθεί σωστά. Το κόλπο λοιπόν που σας παρουσιάζουμε είναι απλό και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσπάθειά σας!

Την επόμενη λοιπόν φορά που α ψήσετε μη διστάσετε να εφαρμόσετε το μικρό αλλά πολύτιμο αυτό μυστικό ακόμη και αν μαρινάρετε το κρέας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: