Ψαράδες άνοιξαν καρχαρία, τρομοκρατήθηκαν με αυτό που βρήκαν στο στομάχι του

Κοινοποίηση:
ρρερερ

Ψαράς άνοιξε την κοιλιά του καρχαρία και βρήκε στο στομάχι του, ανθρώπινα υπολείμματα
Η Αμερικανίδα Colleen Monfore (68) από τη Νότια Ντακότα πέθανε στις ονειρεμένες καταδυτικές διακοπές της στην Ινδονησία, αφού ισχυρά ρεύματα την παρέσυραν μακριά από την ομάδα καταδύσεων και το σώμα της βρέθηκε μέσα στο στομάχι ενός καρχαρία , ανέφερε η βρετανική The Sun.

Η τραγωδία συνέβη στις 26 Σεπτεμβρίου όταν η Colleen, μαζί με έξι φίλους, βρίσκονταν σε ένα ταξίδι με πλοίο γύρω από το νησί Pulau Reong. Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, ισχυρά ρεύματα τη χώρισαν από την ομάδα και ο οδηγός, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να την επιστρέψει στο σκάφος.

Τα σωστικά συνεργεία έψαχναν την περιοχή για οκτώ ημέρες, αλλά οι επικίνδυνες συνθήκες στη θάλασσα και οι μικρές πιθανότητες να βρεθεί η τουρίστρια ανάγκασαν τους διασώστες να σταματήσουν την έρευνα στις 3 Οκτωβρίου.

Δυστυχώς, λίγες μέρες αργότερα, ένας ψαράς στη γειτονική χώρα του Ανατολικού Τιμόρ βρήκε ανθρώπινα υπολείμματα μέσα στο στομάχι του καρχαρία. Σύμφωνα με αξιωματούχους της κομητείας Liquisa, η σορός φορούσε ακόμη μαύρη στολή κατάδυσης και φαινόταν να ανήκει σε μια λευκή γυναίκα.

«Ο καρχαρίας δεν ήταν σε κανονική κατάσταση. Νόμιζα ότι είχε καταπιεί πλαστικό ή δίχτυ ψαρέματος. Όταν τον ανοίξαμε, βρήκαμε τα υπολείμματα μιας γυναίκας μέσα», είπε ο ψαράς που έπιασε τον καρχαρία.

Δεν φαγώθηκε από καρχαρία υποστηρίζουν οι φίλοι της
Στο Facebook, ο Kim Sass, ένας δύτης που ήταν φίλος με την Colleen Monfore, είπε ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ερευνητές έδειξαν ότι οι ισχυρισμοί για επίθεση καρχαρία ήταν «ψευδείς».

Ο Sass επεσήμανε ότι το στομάχι των καρχαριών είναι προσαρμοσμένο για γρήγορη πέψη, με ισχυρά οξέα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής σε μικρότερα σωματίδια. Παρόλα αυτά, το σώμα της Monfore και τα δακτυλικά αποτυπώματα ήταν προφανώς ακόμη αναγνωρίσιμα. ‘Αυτό δεν θα ήταν δυνατό αν ο καρχαρίας της είχε επιτεθεί πριν από εβδομάδες’, έγραψε ο Sass.

Ο Sass είπε ότι αυτή και άλλοι πίστευαν ότι η Monfore είχε πεθάνει από ‘ιατρικό πρόβλημα’

«Έχω κάνει 1000 βουτιές με αυτήν την ευγενική γυναίκα. ήταν εξαιρετική δύτης», έγραψε ο Sass στο Facebook. «Δεν πιστεύω ότι ήταν το περιβάλλον και σίγουρα όχι ένας καρχαρίας που έβαλε τέλος στη ζωή της».

Οι επιθέσεις στην περιοχή είναι γενικά ένα σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο, 11 απρόκλητα περιστατικά έχουν καταγραφεί τα τελευταία 275 χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response