Ψευτομαγκιά και ψεύδη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το μεταναστευτικό

Κοινοποίηση:
pavlos-marinakis-2-696x463

Στο κυβερνητικό έργο και στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε σήμερα μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας «σκληρές δηλώσεις» και επαναλαμβάνοντας τα ψεύδη περί μειώσεως των μεταναστευτικών ροών.

Όπως είπε το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ερωτηθείς για το τι εξέλιξη θα έχει το ζήτημα του μεταναστευτικού μετά από της απόφαση της Γερμανίας για ελέγχους στα σύνορά της, ο κ. Μαρινάκης τόνισε «δεν πρόκειται η Ελλάδα να είναι ο σάκος του μποξ».

Φυλάμε τα σύνορά μας, απαιτούμε δίκαιη κατανομή των βαρών
«Η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία είναι το σύνορο της Ευρώπης. Τρία πράγματα θα σας πω πολύ γρήγορα. Έχει μειώσει 85% τις ροές. Από εκεί που έκρινε μία αίτηση ασύλου σε δύο-τρία χρόνια, την κρίνει σε δύο-τρεις μήνες. Και οι προτάσεις της Ελλάδας, υιοθετήθηκαν στο Σύμφωνο για άσυλο και τη μετανάστευση, το οποίο είναι υποχρέωση της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση – θέλω να ακουστεί δυνατά – δεν πρόκειται η Ελλάδα να είναι «ο σάκος του μποξ» ή να είναι η χώρα η οποία, επειδή ακολουθήθηκε, θεωρώ, μία λάθος πολίτική από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα λύσει αυτή για τους άλλους το πρόβλημα. Δεν πρόκειται εμείς να γυρίσουμε αντίστροφα την εικόνα. Θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα σύνορά μας και να απαιτούμε να κατανέμονται δίκαια τα βάρη», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει το Meaculpa.gr η λεγόμενη «μείωση» των ροών είναι το απόλυτο ψεύδος, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του ιδίου του υπουργείου. Τουναντίον, οι ροές έχουν αυξηθεί, όπως και οι διάδρομοι εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας, με το νοτιοανατολικό Αιγαίο, τη Γαύδο και την Κρήτη να προστίθενται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μαρινακη δεν πινεις κανα milco να στανιαρεις? Εισαι πολυ λιγος ακομα και για καραψευτης του Μητσοτακη!

Leave a Response