Ψεύδη από την FAZ για το μέγεθος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Κοινοποίηση:
ΡΑΜΑ

Ότι η Ελλάδα απειλεί την Αλβανία με αποκλεισμό, αλλά και ότι το μέγεθος της ελληνικής μειονότητος της Βορείου Ηπείρου είναι μόλις 1% του συνολικού πληθυσμού, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung), αναφερόμενη στη μη-πρόσκληση του Έντι Ράμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην άτυπη διαβαλκανική σύνοδο, ενώ είχε καλέσει τους ηγέτες όλων των άλλων βαλκανικών χωρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «αυτό ήταν το πιο εμφανές σημάδι μέχρι στιγμής μιας διαμάχης μεταξύ Αθήνας και Τιράνων που σιγοκαίει εδώ και τρεις μήνες και θα μπορούσε επίσης να υπονομεύσει τις ελπίδες της Αλβανίας για ταχεία πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ».

Η FAZ, αναφέρεται στην περίπτωση Μπελέρη, του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, ο οποίος κρατείται εδώ και μήνες στα Τίρανα. Κατά την ανάγνωση των Τιράνων, επισημαίνεται, «η έλλειψη σεβασμού της Ελλάδας στην ανεξαρτησία της αλβανικής δικαιοσύνης είναι το έναυσμα της σύγκρουσης».

Και συμπληρώνει, ότι «σύμφωνα με την Αθήνα, η αντιμετώπιση της ελληνικής μειονότητας της χώρας από την Αλβανία βρίσκεται στον πυρήνα» της σύγκρουσης αυτής.

Η FAZ ψεύδεται για το μέγεθος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας
Η γερμανική εφημερίδα υιοθετεί τα αφηγήματα του καθεστώτος Χότζα και επισημαίνει ψευδώς, «ότι η μειονότητα αυτή αποτελεί κάτι λιγότερο από το ένα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού της Αλβανίας». Αυτό είναι απολύτως αναληθές, καθώς η ελληνική μειονότητα αριθμεί πάνω από 100.000 άτομα, μη συμπεριλαμβανομένων των 250.000 χιλιάδων που ζουν στην Ελλάδα και πηγαινοέρχονται ούτε και των Βλάχων, οι περισσότεροι εκ των οποίων αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες. Ως εκ τούτου και χωρίς το αλβανικό κράτος να έχει προβεί σε απογραφή εδώ και δεκαετίες, το ποσοστό των Ελλήνων κινείται στο 3% τουλάχιστον και δύναται να ξεπεράσει το 10%, αν συμπεριληφθούν οι ξενιτεμένοι στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας, η FAZ, αναφέρεται και στον Φρέντι Μπελέρη, χαρακτηρίζοντάς τον έναν «από τους κορυφαίους εκπροσώπους της μειονότητος», ο οποίος συνελήφθη στις 12 Μαΐου στη μικρή ελληνική πόλη Χειμάρρα της νότιας Αλβανίας με την κατηγορία ότι είχε οργανώσει την εξαγορά ψήφων για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

«Ένας βοηθός του Μπελέρη φέρεται να προσπάθησε να εξαγοράσει τις ψήφους 14 ψηφοφόρων έναντι 50 ευρώ ο καθένας. Δύο ημέρες αργότερα, ο Μπελέρης, ο οποίος ήταν ήδη προφυλακισμένος, εξελέγη παρ’ όλα αυτά δήμαρχος από τον τοπικό πληθυσμό», σημειώνει η εφημερίδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΝΟΥΣ ΑΝΘΕΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ Η ΦΑΖ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΑΡΘΡΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΩΝΤΕ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Comments are closed.