ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ: «ΘΑ ΣΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟ 3ΕΤΙΑΣ» – ΚΥΝΙΚΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΓΕΛΙΟ, ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Κοινοποίηση:
6a93e98fe3a8d15e4ff4186f9f31afd9_XL

Σε μια παραδοχή που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στα ελληνικά νοικοκυριά, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η ακρίβεια φαίνεται να μετατρέπεται σε… κανονικότητα.

«Δεν θα γυρίσουμε στις τιμές προ τριετίας» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον Real FM για να επαναλάβει το αφήγημα περί αύξησης των μισθών και να… υποσχεθεί «αποκλιμάκωση των τιμών». Ωστόσο, η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ περιγράφει μια εικόνα… όχι τόσο ρόδινη για τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στη μείωση του πραγματικού εισοδήματος, προερχόμενο από εργασία. «Το συνδυασμένο αποτέλεσμα του πληθωρισμού και της υστέρησης των πραγματικών μισθών σε σχέση με την παραγωγικότητα είναι το πραγματικό μέσο ωρομίσθιο (σε μονάδες αγοραστικής δύναμης – PPS) το 2023 να αποτελεί το χαμηλότερο στην ΕΕ-27» σημειώνει η Έκθεση που προσθέτει: «Συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταγράφει το χαμηλότερο ωρομίσθιο στην ΕΕ-27 στους κλάδους: “Κατασκευές”, “Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες”, “Δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα” και “Τέχνες, διασκέδαση και ψυχαγωγία”».

Συνολικά, την περίοδο 2019-2023 η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του πραγματικού εισοδήματος από εργασία (-8,3%) σε σχέση με όλες τις χώρες της ΕΕ-27. Επομένως, η Ελλάδα όχι απλώς δεν συγκλίνει με την ΕΕ-27 σε όρους κοινωνικής βιωσιμότητας, αλλά αποκλίνει ταχύτατα και από τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες και από τις περιφερειακές χώρες, που αναπτύχθηκαν την ίδια περίοδο ραγδαία».

Στα 300 εκατ. ευρώ τα έσοδα από το «χαράτσι» στα διυλιστήρια

Αναφερόμενος στην επιβολή Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης 33% στις εταιρείες διύλισης με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα έσοδα θα είναι σχεδόν 300 εκατ. ευρώ και ότι αυτά θα κατευθυνθούν στους ευάλωτους και κυρίως στους συνταξιούχους στο τέλος του έτους. «Η ενίσχυση θα δοθεί τα Χριστούγεννα ειδικά σε συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς» είπε χαρακτηριστικά.

Η ακρίβεια «έφαγε» τις αυξήσεις στους μισθούς

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εστίασε στις αυξήσεις των μισθών αν και όπως παραδέχθηκε «η αύξηση έχει απορροφηθεί από την ακρίβεια». Ειδικότερα, ο ίδιος επεσήμανε «δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήμασταν το 2019 και πόση έμφαση δίνεται στην αύξηση των ονομαστικών μισθών. Ήδη αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και ο μέσος.
Οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να δώσουν μεγαλύτερους μισθούς για να προσεγγίσουν εργαζόμενους».

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Όσον αφορά τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «δεν θα αλλάζει η κεντρική φιλοσοφία της απόφασης» αν και εξετάζει το ενδεχόμενο βελτιώσεων.
«Κανένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν προσδοκά το εισόδημά του να είναι στον κατώτατο μισθό» σχολίασε ο ίδιος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

29 Σχόλια

  1. Εδώ η Δεδδηε βάζει πρόστιμα και σου λένε έκλεψες ρεύμα με τους σαπιους μετρητές 50 χρόνον και βάλε της μάνας σου Μητσοτάκη απλά δεν θα πάρεις φράγκο βάλε χαράτσια κάνε δικαστήρια γαμισαι από κούνια βουλγαρε εναντίον του Έλληνα όλοι….οι υποστηρικτές σου να σε ακολουθήσουν στον τάφο σού

  2. Μετά τις εκλογές λαλούν πιο εύκολα για κάποια πράγματα….

  3. Να βάλει τα παιδιά του 41 τακατο να κάνουν μεροκάματο να δουν την γλυκά

  4. O τύπος ειναι ψυχοτικος εχει υπαρξιακά προβληματα τι ψηφίζεται βρε πρόβατα

  5. Εντολές Βρυξελλών εκτελώ καλέ σεις, μην αρπάζεστε

  6. συνεχιστε ψηφιζετε γονους ζωα σιχαμενα. φατε σκατα τωρα με τους βρωμομασονους, νεοταξιτες. Ηλιθιοι!

  7. ντου στο μαξιμου κ ομαδικο βιασμο ολη του την οικογενεια κ μετα γκιλοτινα μεχρι ολο το σοι

  8. Το τραγικότερο όλων είναι η ελπίδα που έχουμε όλοι μας ότι αν φύγει από τη θέση του ο γουρλομάτης θα έρθει κάποιος καλύτερος…έχουν πέσει τόσες υπογραφές που όποιος και να κυβερνήσει η σμυριδαλοιφή στον πάτο μας δε θα στεγνώσει ποτέ!

  9. Ο Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός τα Χριστούγεννα; Γνωστοί και οικογενειακοί φίλοι, μου είπαν ότι θα τα βρει σκούρα τα πράγματα αν προτείνει και πάλι την ίδια προέδρο δημοκρατίας, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον αληθεύει αυτό. Διαπίστωσα όμως ότι ο κόσμος δεν θέλει ούτε να την βλέπει ούτε να την ακούει. Μέχρι στιγμής ούτε ένας άνθρωπος δεν μου έχει πει ότι είναι ευχαριστημένος από την πρόεδρο, με τον τρόπο που εκτελεί τα καθήκοντα της.

  10. Αφού δεν μπουκαρετε στο Μαξίμου και να τον γαμησετε οικογενειακως….καλά σας κάνει.

  11. Λιγα τα ψωμια σου ανόητε…Και εσενα και αυτων που σε ψηφιζουν!

  12. Δικτάτορα δεν έχεις πολύ χρόνο να αυτοκτονήσεις ή θα σε αυτοκτονήσει κανένας άλλος.

  13. Αφού θά κάνουν καί τό παιδί τεκμήριο, όσοι χρησιμοποιούμε προφυλακτικό θά θεωρούμαστε φοροφυγάδες ;

  14. Πώς βαθμολογείτε τήν συνέντευξη στήν κλίμακα 0-0 ;

  15. Πρέπει να είσαι πολύ βλάκας, για να ψηφίζεις αυτόν τον ηλίθιο άεργο. Μα πολύ βλάκας..

  16. Ο δεν έχω ζήσει με 800€ και δε θα ήθελα να ζήσω με 800€, καταδικάζει τους Έλληνες να ζουν με πολύ λιγότερα. Όταν καταλάβει ο ραγιάς 2.0 ότι αυτά τα ορκ του λοατκι τόξου είναι απλώς ελληνόφωνες φουστιτσες των στοών, ανθέλληνες και εχθροί της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού, τότε τα πτερύγια των ανεμογεννητριών θα αποκτήσουν και πραγματική χρησιμότητα. Έως τότε ας καθόμαστε να τους πληρώνουμε με τον ιδρώτα μας για να ζουν αυτοί και οι απόγονοί τους.

  17. Κουλαρα το παρατραβηξες το σχοινι ανιστορητε! Οι ραγιαδες στις δυσκολες ωρες γινονται οθωμανοι! Δεν το ερμηνευσες καλα το 28% των παππουδων, των γιαγιαδων και των… πολυπολιτισμενων…ιθαγενων που εχεις χαρτογραφησει ελληνες υπηκοους ! Καντηνα μ ελαφρα πηδηματακια οσο ειναι ωρα!
    Καλο εργο προσεφερες Νερωνα Καλιγουλα δε λεω! Ο επομενος τωρα!

  18. Δεν το γλυτώνει το γαμησι ο Δρακουμέλ θα τον σκίσουν την σουφρα οι Έλληνες

  19. ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

  20. Γιατί να μην τα λεει; Ανάγκη έχει αυτός… έτσι και αλλιώς έχει να φάνε και τα τρισέγγονα του!

  21. από τότε που βγήκε το ’19..ακρίβεια ρεύμα, ενοίκια,τρόφιμα, βενζ’ινες,πετρέλαια,αέριο, σκάνδαλα οικονομικα,υποκλοπες, πληρωμένη προπαγάνδα μμε , πυρκαγιές, πλημμύρες , εγκλεισμοί,υποχρεωτικότητες, πρόστιμα, φορολογία, θανατικό στο κόκκινο , γέννες στον πάτο, διάλυση εξωτερικής πολιτικής , Αιγαίο , αποστρατικοποίηση, πλειστηριασμοί κτλ κτλ … παράδεισος το τομάρι

  22. Ειδικα στης συνταξεις που εχουνε προσωπικη διαφορα υπαρχει μεγαλη αδικια δεν εχουνε παρει καμια αυξηση μεχρι τωρα….παρολο που καθε χρονο μας λενε οτι θα υπαρχουνε αυξησεις στης συνταξεις.
    Οταν βλεπεις μια μαγιονεζα να κοστιζει 5 ευρο…ο καφες ο στιγμαιος τα 200γρ να κοστιζουνε 8.50 ευρο ενταξει αυτο δεν ειναι μεσα σε μια λογικη αυξηση να καταλαβω εαν καθε χρονο ειναι 0.20 – 0.30 ευρο αλλα εδω εχουμε αυξησης 1.20 ευρο καθε χρονο…και δεν ειναι μονο στα τροφιμα ειναι και σε ολα τα αλλα φαρμακα,ρουχα,παπουτσια,κλπ.

    1. Και τους ξαναψηφησατε όλους αυτούς που στέλνετε στη Βουλή από το 75 έως σήμερα,καλά σας κάνουν και σας ξεσκιζουν

  23. Το θέμα είναι ότι κάποιοι «άνθρωποι» αποφασίζουν για εμάς με τους χειρότερους όρους, λες και είναι προσωπική τους περιουσία το κράτος.

    1. Ειναι, και οχι μονο περιουσια τους αλλά και προικα τους. Απο γενιά σε γενιά…..

Comments are closed.