Επιστρέφει στης φυλακής τα σίδερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Κοινοποίηση:
akis_tsoxatzopoulos_arthro

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του να αναιρεθεί η εφετειακή καταδίκη του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από δωροδοκίες του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Έτσι, οριστικά και αμετάκλητα επικυρώνεται η καταδίκη του σε κάθειρξη 19 ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει τουλάχιστον το 1/5 της ποινής του.

Η εκτέλεση της ποινής του είχε ανασταλεί πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου καθώς ο Τσοχατζόπουλος είχε επικαλεστεί προβλήματα υγείας.

Μέχρι την εφετειακή καταδίκη του για τα εξοπλιστικά είχε παραμείνει στη φυλακή 5 χρόνια και 23 ημέρες. Όμως, ούτε μια μέρα από εκείνη τη φυλακιση δεν υπολογίζεται για την ποινή στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αυτή την καταδίκη ο κ.Τσοχατζοπουλος θα μπορούσε να την έχει εξαγοράσει. Και τότε θα είχε εκτίσει το 1/5 της ποινής για τα εξοπλιστικά. Αλλά δεν το έκανε με αποτελεσμα να επιστρέφει τώρα στη φυλακή.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αιίτημα αναίρεσης που είχαν καταθέσει τόσο ο
Άκης Τσοχατζόπουλος όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για μίζες στην προμήθεια των υποβρυχίων και των ΤOR M1.

Το ΣΤ´ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

Εκτός του Ακη Τσοχατζόπουλου, θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή του ένας δικηγόρος κι ένας χρηματιστής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Η ΑΝΑΣΣΑ… πολυ χαιρομαι φιλε που καταλαβα οτι εχεις γαλουχηθει σωστα διαβαζοντας makeleio. ΜΠΡΑΒΟ πατριωτη, πολυ σωστα τα λες,αμα ο ανθρωπος ειναι ξυπνιος…

  2. ΑΛΛΟΙ μπαινουν ΑΛΛΟΙ βγαινουν. ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΙΣΗΣ και ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.// ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Αη στο διαολο! Εβγαλε ο Αρειος Παγος τετοια απόφαση! Θα γκρεμίστηκε κανενας φούρνος! Εγω νόμιζα πως θα το παρέγραφαν και αυτό οπως την υποθεση πλαστογραφιας και νοθειας του αδερφου του αλεξη τσίπρα, του δημητράκη.. ή την άλλη υπόθεση με τα σινουκ που δεν βρηκαν κανενα αδικημα στα “καλα” παιδια και.. τόσες τοσες τοσες άλλες υποθεσεις, που κάποιοι ξενυχτάνε, πασχιζουν, σπανε το κεφαλι τους, βαζουν σε κινδυνο τις ζωες τους για να βρουν στοιχεια και αποδειξεις για να τιμωρηθουν οι ενοχοι και “ευτυχως” που πανε στα δικαστηρια και εκει οι πρόεδροι τα βλεπουν ολα νομότυπα(!) – λες και αυτοι ηταν μαλακες, δεν ήξεραν τι αποδείξεις είχαν μαζέψει.

  4. Για αυτό αρρώστησε ο μάγκας για αυτό η Σταμάτη μας προειδοποιούσε ότι ο Άκης είναι ετοιμοθάνατος. Σα δεν ντρέπεστε λαμόγια.

Comments are closed.