«Ως Εδώ»: Ισραηλινοί στρατιώτες διαμαρτύρονται για την πολιτική του Νετανιάχου

Κοινοποίηση:
israilinos-stratos

Μια ομάδα 130 στρατιωτών από όλες τις Ενοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ εξέφρασε την αντίθεσή της στη συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων μέσω μιας επιστολής που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

 

Οι στρατιώτες ζητούν να γίνουν άμεσες ενέργειες για την απελευθέρωση των ομήρων και την προώθηση διαδικασιών εκεχειρίας. Η επιστολή αυτή έχει σταλεί επίσης στο υπουργικό συμβούλιο και τη διοίκηση του ισραηλινού στρατού, υπογραμμίζοντας την ανησυχία τους για την κατάσταση

Οι στρατιώτες εκφράζουν φόβους σχετικά με τις συνέπειες της συνέχισης των συγκρούσεων, τονίζοντας ότι η κατάσταση απαιτεί μια ειρηνική λύση και όχι περαιτέρω κλιμάκωση της βίας. Η επιστολή τους αντικατοπτρίζει μια αυξανόμενη ανησυχία μέσα στις τάξεις του στρατού για το μέλλον της χώρας τους και τη ζωή των ομήρων.

 

Αναλυτικά

 

«Είναι πλέον καθαρό ότι η συνέχιση του πολέμου στη Γάζα όχι μόνο καθυστερεί την επιστροφή των ομήρων, αλλά θέτει και σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Αρκετοί από τους ομήρους έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, πολλοί περισσότεροι από εκείνους που σώθηκαν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Εμείς, που υπηρετούμε με αφοσίωση και ρισκάρουμε τις ζωές μας, ανακοινώνουμε στην κυβέρνηση ότι αν δεν αλλάξει αμέσως στάση και δεν δουλέψει στην κατεύθυνση συμφωνίας επιστροφής των ομήρων, δεν θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να υπηρετούμε

Για μερικούς από εμάς, η κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί, για άλλους, είναι κοντά. Η μέρα που με ραγισμένη καρδιά θα σταματήσουμε να αποκρινόμαστε στο κάλεσμα για υπηρεσία, πλησιάζει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response