Άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα σε ξενώνα για πρόσφυγες στη Γερμανία! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Χ1

Άγνωστοι πραγματοποίησαν την Παρασκευή επίθεση με χειροβομβίδα σε ξενώνα φιλοξενίας προσφύγων στη νοτιοδυτική Γερμανία, η οποία, ωστόσο, δεν εξερράγη και έτσι δεν υπήρξαν τραυματίες. Συγκεκριμένα, η χειροβομβίδα εντοπίστηκε από το προσωπικό ασφαλείας στη διάρκεια της νύχτας κοντά σε…κτήρια όπου φιλοξενούνται περίπου 170 άνθρωποι, στην πόλη Βίλιγκεν – Σβένιγκεν.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες αργότερα ανέφερε ότι ήταν «καθαρά θέμα τύχης» που η χειροβομβίδα δεν εξερράγη.

Χ2

Αν και, όπως διαπιστώθηκε, η περόνη είχε αφαιρεθεί, η χειροβομβίδα δεν εξερράγη, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μάας, έκανε λόγο για νέο επίπεδο «μίσους και βίας».

Χ3

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να έχουμε έναν νεκρό πρόσφυγα από τις επιθέσεις αυτές. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαβεβαιώσουμε ότι τα ξενοφοβικά εγκλήματα θα σταματήσουν και θα τιμωρούνται πιο αυστηρά», είπε ο Χάικο Μάας.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2015 πραγματοποιήθηκαν 1.005 επιθέσεις σε κτήρια στα οποία φιλοξενούνται μετανάστες σε ολόκληρη τη Γερμανία – πέντε φορές περισσότερες από τις αντίστοιχες το 2014.


directnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: