Άνω κάτω η ζωή του γνωστού περφόρμερ!!! Εκλεισαν σε ψυχιατρείο τον Διονύση Ζάχο!

Κοινοποίηση:
dfdfd_24 (1)

Στο ψυχιατρείο με ζουρλομανδύα ο Διονύσης Ζάχος!

Ή, μάλλον, η διεμφυλική ηρωίδα ονόματι Φαίη, την οποία θα ενσαρκώσει σε μια παράσταση σοκ με τίτλο «Δωμάτιο Μηδέν», που αναμένεται να ταράξει τα εγχώρια θεατρικά ύδατα.

Η θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτις Στέβη Μπουζιάνη εμπιστεύτηκε για δεύτερη φορά τον ταλαντούχο ηθοποιό, ρίχνοντάς τον στα… βαθιά της υποκριτικής τέχνης με έναν ρόλο πρόκληση.

Για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου από το ελληνικό Κοινοβούλιο, παρουσιάζεται στη χώρα μας ένα θεατρικό πρότζεκτ με ηρωίδα μια διεμφυλική που σκοτώνει τον εραστή της και καταλήγει στο ψυχιατρείο. Πρόκειται για έναν μονόλογο που εντάσσεται στο μοντέρνο θεατρικό είδος blue comedy, το οποίο κάνει θραύση στις θεατρικές σκηνές της Ευρώπης.

Ο μύθος της Σαπφώς

Το «Δωμάτιο Μηδέν», που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο, βασίζεται στον μύθο της ποιήτριας Σαπφώς και του Φάωνα, ενός καλόκαρδου ηλικιωμένου βαρκάρη από τη Λέσβο, που τον «μεταμόρφωσε» σε νέο και όμορφο η θεά Αφροδίτη για να τον επιβραβεύσει για την καλοσύνη του.

Τότε τον ερωτεύτηκαν όλες οι γυναίκες του νησιού, συμπεριλαμβανομένης και της Σαπφώς. Ωστόσο, το τέλος του υπήρξε τραγικό, καθώς βρέθηκε σφαγμένος, όπως εικάζεται, λόγω μοιχείας.

Στο «Δωμάτιο Μηδέν» η υπόθεση είναι σαφώς πιο σκοτεινή από τον μύθο, με τη διεμφυλική Φαίη να βρίσκεται κλεισμένη σε ένα δωμάτιο ψυχιατρείου ξετυλίγοντας την ιστορία της ίδιας και του εραστή της, του Ιβάν.

Μέσα από τα λεγόμενά της αναδεικνύεται μια ισχυρή μορφή βίας που συνήθως δεν αναγνωρίζεται ούτε και αποδεικνύεται. Πρόκειται για τη συναισθηματική βία, η οποία βιώνεται όταν ένας άνθρωπος χειρίζεται τα συναισθήματα του άλλου. Αυτή η βία μπορεί, λοιπόν, να οδηγήσει ακόμη και στο έγκλημα.

Οσο για τον Διονύση Ζάχο; Μπορεί να τον έχουμε συνηθίσει να κάνει σάτιρα και μιμήσεις στα πολύ επιτυχημένα σόου του, ωστόσο ο περφόρμερ και ηθοποιός έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και στο δράμα.

Παράδειγμα; Ο σπαρακτικός μονόλογος «Μνήμες Αφυλου», πάλι με τη δημιουργική υπογραφή της Στέβης Μπουζιάνη, στον οποίο άφησε τις καλύτερες καλλιτεχνικές εντυπώσεις πριν από δύο χρόνια. Για τις ανάγκες της παράστασης «Δωμάτιο Μηδέν», που σημειωτέον είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 17 ετών, ο Διονύσης Ζάχος «μεταμορφώθηκε» στη διεμφυλική Φαίη και φόρεσε μέχρι και ζουρλομανδύα. Η συνέχεια επί σκηνής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: