Έβγαλαν “ΛΑΒΡΑΚΙ” οι οικονομικοι εισαγγελείς μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο – Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες ελβετικής τράπεζας

Κοινοποίηση:
megalokatathetes

Νέες εξελίξεις δρομολογούνται μετά την ταυτοποίηση 200 μεγαλοκαταθετών στη λίστα Ρηνανίας – Βεστφαλίας μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο… των οικονομικών εισαγγελέων στο υποκατάστημα της ελβετικής τράπεζας UBS στην Αθήνα.
Η έφοδος διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικοί λειτουργοί κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους και αρχεία με την μικρότερη κατάθεση να καταγράφεται στο 1,5 εκατομμύριο και την μεγαλύτερη να αγγίζει τα 12 εκατομμύρια.
Συγκεκριμένα,  κατασχέθηκαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα,  και ποσά. Μάλιστα, τα στοιχεία «έδεσαν» αμέσως με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας-Ρηνανίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν αναγράφονταν ποσά αντιστοιχούσαν με τους εν λόγω τραπεζικούς λογαριασμούς.
Τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας  χαρακτηρίζονται από αρμόδια πηγή ως “εξαιρετικού ενδιαφέροντος, ικανά να ανοίξουν πλήρως την έρευνα”. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν τους οικονομικούς εισαγγελείς να  ξεκλειδώσουν τη νέα  λίστα με τους τουλάχιστον  10.000  καταθέτες, αποφέροντας  στο δημόσιο πάνω από 2 δις ευρώ.  Μετά τις νέες εξελίξεις φαίνεται ότι αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τα συγκεκριμένα πρόσωπα με την αποστολή σημειωμάτων  ώστε να σπεύσουν να εμφανιστούν στις αρμόδιες αρχές ώστε να τύχουν  ευνοϊκής μεταχείρισης.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: