H ΕΛ.ΑΣ έχει ακινητοποιήσει περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, σε μοτέλ στο 90ό χιλιόμετρο, ενώ από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία σε διάφορα μοτέλ της εθνικής οδού ή και στην είσοδο της Λαμίας, και πάνω από 1.500 πρόσφυγες παραμένουν εκεί, περιμένοντας τις εξελίξεις.
Από το απόγευμα της Τρίτης, η αστυνομία άρχισε σταδιακά να διοχετεύει δυο-δυο τα λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα.
Φορείς της περιοχής προσπάθησαν να ανταποκριθούν, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, με τους πρόσφυγες πάντως να ζητούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους άμεσα.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία δημιουργήθηκαν και εικόνες πανικού, αλλά και εντάσεις, με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ζητούν επίμονα να συνεχιστεί το ταξίδι τους.
Πολλοί εξ αυτών, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχουν στήσει σκηνές ένθεν κακείθεν της εθνικής οδού, ή κοιμούνται… στρωματσάδα, περιμένοντας να ανοίξει ο δρόμος και να διοχετευθούν προς την Ειδομένη.
ΜΗΝ ΤΟ ΣΒΗΝΕΙΣ
ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΛΑΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ Κ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΠΙΠΙΛΟΥΣΑΤΕ ΗΜΟΥΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕ ΝΟΣ Κ ΜΕ ΤΑΙΣΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Κ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟΥ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΗ Κ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ
TA PARKARISMENΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΑΝ ΣΠΙΤΙ Κ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ,ΛΕΣ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΗΜΟΥΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΞΕΝ ΟΣ ΓΥΜΝΟΣ κλπ ΘΑΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΨΟΥΝ Τ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ????
ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΓΚΑΖΙΑ ΣΕ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ Κ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
AKOY ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΟ ΓΝΩΜΙΚΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ??? ΗΜΟΥΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΞΕΝΟΣ κλπ ΠΟY ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΕΧΕΙΣ 2 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΚΛΑΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Κ Θ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ
ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΑΝ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΛΕΣ ΗΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ Κ ΤΟΝ ΤΑΙΣΑ ΗΤΑΝ ΑSΤΕΓΟΣ Κ ΞΕΝΟΣ Κ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ?????
ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ Κ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ