Έτσι θα ρίξετε τα τριγλυκερίδια μετά την Κυριακή του Πάσχα

Κοινοποίηση:
77b366dd254a43618bcbedaf86ab4031_L

Τα τριγλυκερίδια είναι ένα είδος λίπους που βρίσκεται στο αίμα σας. Σε μεγάλες συγκεντρώσεις, αυτό το είδος του λίπους μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, ιδιαίτερα στις γυναίκες.
Σε γενικές γραμμές τα φυσιολογικά επίπεδα τριγλυκεριδίων είναι κάτω από το 150. Τα επίπεδα πάνω από 200 θεωρούνται υψηλά.

Οι κυριότεροι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν το επίπεδο των τριγλυκεριδίων σας περιλαμβάνουν:

-Υπερβολικό σωματικό βάρος ή παχυσαρκία

-Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας

-Κάπνισμα

-Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

-Διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες

-Ορισμένες ασθένειες και φαρμακευτικές αγωγές

-Μερικές γενετικές διαταραχές

Τι μπορείτε να κάνετε για να ρίξετε το επίπεδο τριγλυκεριδίων στο αίμα σας

-Η μέτρια άσκηση για πέντε ή περισσότερες ημέρες κάθε εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων.

-Αν χάσετε το 5% με 10% του σωματικού σας βάρους μπορεί να μειώσετε τα τριγλυκερίδια. Τα άτομα με βάρος είναι πιο πιθανό να έχουν φυσιολογικά επίπεδα τριγλυκεριδίων. Το κοιλιακό λίπος συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

-Αν μειώσετε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, υδατανθράκων, τρανς λιπαρών, καθώς και τα επίπεδα χοληστερόλης μέσω της διατροφής σας, μπορεί να βελτιώσετε σημαντικά τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

-Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση άνω του ενός ποτού την ημέρα για τις γυναίκες ή δύο για τους άνδρες μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων κατά μεγάλο ποσοστό. Μερικοί άνθρωποι με υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορεί να χρειαστεί να κόψουν εντελώς το αλκοόλ.

-Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα ψάρια τα οποία είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ψάρια όπως το σκουμπρί, η πέστροφα, η ρέγκα, οι σαρδέλες, ο κιτρινόπτερος τόνος και ο σολομός ενδείκνυνται για αυτόν το σκοπό. Μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο να πάρετε αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τις τροφές. Γι’ αυτό ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Πηγή: onmed.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: