Παγκόσμια συγκίνηση για τον Νέσλον Μαντέλα. «Έσβησε» σε ηλικία 95 ετών. Μικροί και μεγάλοι τον αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια (Φωτό & Βίντεο)

Κοινοποίηση:
mmmm

Με εγκωμιαστικά λόγια αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στο πρόσωπο του Νέλσον Μαντέλα στη δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής.

«Εδώ και λίγη ώρα, ο Νέλσον Μαντέλα δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Τώρα πέφτει σε μας το βάρος να συνεχίσουμε το έργο του. Πέτυχε περισσότερα από ότι θα μπορούσε να πετύχει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος και θα μένει ζωντανός στη μνήμη όλων μέσα στα χρόνια», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, για τον Νέλσον Μαντέλα.

nelson-mantela

Αναφερόμενος στον εκλιπόντα, άλλοτε ηγέτη της Νοτίου Αφρικής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε επίσης: «Ας κάνουμε μια παύση και ας εκφράσουμε ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι έζησε. Είμαι ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που εμπνεύστηκαν από τον λόγο και τη ζωή του. Η πρώτη μου πολιτική πράξη ήταν μια διαμαρτυρία ενάντια του άπαρτχαϊντ. Διάβαζα και μελετούσα τον λόγο του και τα γραπτά του».

mantela0

Ολάντ: «Το μήνυμα του Μαντέλα δεν θα πεθάνει ποτέ»

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, o Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι η εικόνα κατά των φυλετικών διακρίσεων «έχει γράψει ιστορία – όχι μόνο στη Νότια Αφρική αλλά και σε όλο τον κόσμο». «Έδειξε ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να σπάσει όχι μόνο τις αλυσίδες της δουλείας αλλά να και να απελευθερώσει την ενέργεια που χρειάζεται προκειμένου να οικοδομηθεί ένα κοινό πεπρωμένο», είπε ο Ολάντ σε δήλωσή του. «Το μήνυμα του Μαντέλα δεν θα πεθάνει ποτέ. Θα συνεχίσει να εμπνέει τους ανθρώπους για την ελευθερία και την εμπιστοσύνη σε αυτούς που υπερασπίζονται τα οικουμενικά δικαιώματα» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.

nelson1

Τα συλληπητήρια της Μέρκελ

«Παράδειγμα για την ανθρωπότητα» χαρακτήρισε τον Νέλσον Μαντέλα η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, συμπληρώνοντας ότι η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει την ανθρωπότητα. «Το φωτεινό παράδειγμα του Νέλσον Μαντέλα και η πολιτική του κληρονομιά κατά της βίας σε συνδυασμό με την απόρριψη όλων των μορφών ρατσισμού θα αποτελέσει έμπνευση για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για πολλά ακόμα χρόνια», ανέφερε.

nelson2

Τι δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον για τον χαμό του επαναστατικού ήρωα

Μεσίστια θα κυματίζει σήμερα η βρετανική σημαία έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η βρετανική πρωθυπουργική κατοικία με εντολή του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σε ένδειξη σεβασμού για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα.

«Έσβησε ένα σπουδαίο φως στον κόσμο. Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ένας ήρωας της εποχής μας», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

 

mantela1

«Η ιστορία θα θυμάται τον Νέλσον Μαντέλα ως ένα πρωταθλητή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, της ειρήνης και της συμφιλίωσης», δήλωσε με τη σειρά του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής ως ένα «πραγματικό φίλο»

Έφυγε ένας γίγαντας της δικαιοσύνης και μια έμπνευση για όλους τους ανθρώπους, ήταν η πρώτη αντίδραση, στην είδηση του θανάτου του Νέλσον Μαντέλα, του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Η ανακοίνωση του θανάτου του Μαντέλα

Τα τελευταία χρόνια πολέμησε μια σειρά από λοιμώξεις των πνευμόνων και ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.Έπασχε από οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού από τον Ιανουάριο του 2011.

Πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή, αφού βρέθηκε ένοχος για σαμποτάζ και συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης της χώρας του το 1990, ενώ έγινε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής (1994-1999).

Το Βιογραφικό του Νέλσον Μαντέλα

Ο Νέλσον Ρολιλάχια Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ή «Μαντίμπα», όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά, από το όνομα της φυλής του, ο άνθρωπος που πολέμησε με όλες τις δυνάμεις του το καθεστώς του απαρτχάιντ και οδήγησε τη χώρα του σε μια πολυφυλετική δημοκρατία, πέθανε απόψε, στις 20:50 στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ.

mantela2

Ο Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1918 στην Ουμπάτα του Τρανσκέι. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Φορτ Χέιρ και στο Πανεπιστήμιο του Γουιτγουότεσραντ, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Παράλληλα εργαζόταν ως φύλακας σε χρυσωρυχείο και αργότερα ως μεσίτης στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Το 1944, μαζί με τον Όλιβερ Τάμπο και τον Γουόλτερ Σιζούλου, ίδρυσε τη νεολαία του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, της οποίας ανέλαβε πρόεδρος το 1950. Με τον Τάμπο ίδρυσε και το πρώτο δικηγορικό γραφείο μαύρων της Νότιας Αφρικής, το 1952.

mantela3

Το 1956 συνελήφθη με την κατηγορία της προδοσίας αλλά απαλλάχθηκε το 1961, την ίδια χρονιά που ίδρυσε και την οργάνωση «Λόγχη του Έθνους», η οποία επί της ουσίας ήταν το στρατιωτικό σκέλος του ΑΕΚ που είχε κηρυχθεί παράνομο έναν χρόνο νωρίτερα.

mantela4

Το 1962 συνελήφθη και πάλι και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή είχε βγει παράνομα από τη χώρα και επειδή υποκινούσε τους μαύρους εργάτες να απεργήσουν. Ακολουθεί νέα δίκη, το 1963-4 και η καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη, μετά την ανακάλυψη του μυστικού αρχηγείου του ΑΕΚ όπου βρέθηκε το ημερολόγιό του μαζί με διάφορα έγγραφα για τη δράση των αντάρτικων ομάδων.

Από το 1964 ήταν κρατούμενος στο νησί Ρόμπεν, αρχικά σε άθλιες συνθήκες και με ακραίους περιορισμούς στον αριθμό επισκεπτών και την αλληλογραφία του: του επέτρεπαν ένα γράμμα και έναν επισκέπτη ανά έξι μήνες. Σταδιακά οι συνθήκες βελτιώθηκαν και το 1982 μεταφέρθηκε στη φυλακή Πόλσμουρ όπου του επετράπη να συνεχίσει τις σπουδές του και να πάρει τελικώς το πτυχίο Νομικής, το 1989. Την χρονιά εκείνη ο τότε πρόεδρος της χώρας Πίτερ Μπότα πρότεινε να τον απελευθερώσει υπό τον όρο να αποκηρύξει τη βία, κάτι που ο Μαντέλα δεν δέχτηκε.

Τα χρόνια που έζησε στη φυλακή και οι αγώνες του μέσα από αυτήν για την κατάργηση του απαρτχάιντ τον κατέστησαν έναν από τους διασημότερους πολιτικούς κρατούμενους της εποχής του και ηγέτη μυθικών διαστάσεων για εκατομμύρια μαύρους Νοτιοαφρικανούς αλλά και για όλους τους καταπιεσμένους λαούς σε όλο τον κόσμο.

Μετά από 27 χρόνια στις φυλακές, στις 11 Φεβρουαρίου 1990, ο Μαντέλα αποφυλακίστηκε, μία εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος Φρεντερίκ ντε Κλερκ νομιμοποίησε το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο.

«Καθώς περνούσα επιτέλους αυτές τις πύλες (…) αισθανόμου ότι, έστω και στα 71 μου η ζωή μου ξεκινούσε ξανά. Οι 10.000 ημέρες στη φυλακή είχαν επιτέλους τελειώσει», είχε γράψει ο ίδιος για την ημέρα που αποφυλακίστηκε.

Την ίδια χρονιά εξελέγη αντιπρόεδρος του ΑΕΚ και την αμέσως επόμενη ανέλαβε την προεδρία στη θέση του Όλιβερ Τάμπο. Μετά το δημοψήφισμα του 1992 για την κατάργηση του απαρτχάιντ, όπου, αν και συμμετείχαν μόνο οι λευκοί κάτοικοι της Νότιας Αφρικής, εγκρίθηκε με ποσοστό 68,7%, η χώρα οδεύει προς τις πρώτες πολυφυλετικές εκλογές, στις 27 Απριλίου 1994. Το ΑΕΚ πέτυχε σαρωτική νίκη, με ποσοστό 62,65% και 252 έδρες στο 400μελές κοινοβούλιο της χώρας και ο Μαντέλα ανέλαβε πρόεδρος της χώρας σε μια πανηγυρική τελετή, παρουσία πολλών πολιτικών ηγετών απ’ όλο τον κόσμο.

Το 1997 ο Μαντέλα παρέδωσε την ηγεσία του ΑΕΚ στον Τάμπο Μπέκι και δύο χρόνια αργότερα του παρέδωσε και την προεδρία της χώρας.

nelson3

Το 1998, την ημέρα των 80στών γενεθλίων του, παντρεύτηκε την Γκράσα Μασέλ, τη χήρα του πρώην προέδρου της Μοζαμβίκης Σαμόρα Μασέλ με την οποία είχε δεσμό τα τελευταία χρόνια. Είχε ήδη χωρίσει, το 1992, από την δεύτερη σύζυγό του, Ουίνι Μαντέλα, με την οποία απέκτησε δύο κόρες. Με την πρώτη σύζυγό του, Έβλιν Ντόκο, με την οποία χώρισε το 1957 μετά από 13 χρόνια έγγαμου βίου, απέκτησε δύο γιους και δύο κόρες, η μία εκ των οποίων πέθανε σε βρεφική ηλικία.

Από το 2004 ο Μαντέλα είχε περιορίσει σημαντικά τις δημόσιες εμφανίσεις και τις δραστηριότητές του γιατί, όπως είχε πει ο ίδιος, ήθελε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους του. Είχε ανακοινώσει μάλιστα την αποχώρησή του από τη δημόσια ζωή λέγοντας χαριτολογώντας: «Μην μου τηλεφωνήσετε, θα σας πάρω εγώ». Παρέμενε όμως πάντα δραστήριος στον αγώνα του για την καταπολέμηση του AIDS, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικονομική ανάπτυξη της Αφρικής. Τα τελευταία χρόνια είχε εισαχθεί πολλές φορές για νοσηλεία λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και λοιμώξεων.

Ο Μαντέλα τιμήθηκε το 1993 με το Νόμπελ Ειρήνης, από κοινού με τον πρόεδρο ντε Κλερκ, για τις προσπάθειές τους να καταργήσουν το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρικής.

Ενόσω ήταν ακόμη κρατούμενος, το 1988, το Ευρωκοινοβούλιο του είχε απονείμει το βραβείο Ζαχάροφ «για την ελευθερία του πνεύματος» ενώ το 1992 τιμήθηκε με το τουρκικό βραβείο «Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά αρχικά αρνήθηκε να το παραλάβει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και το δέχτηκε μόνο το 1999. Το 1998 είχε τιμηθεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με το χρυσό μετάλλιο (την ανώτατη διάκριση) του Κογκρέσου ενώ το 2006 η Διεθνής Αμνηστία τον ανακήρυξε «Πρεσβευτή της Συνείδησης», την υψηλότερη διάκρισή της.

Τον Νοέμβριο του 2009 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την 18η Ιουλίου «Ημέρα του Μαντέλα» και κάλεσε όλους τους ανθρώπους να αφιερώσουν 67 λεπτά από το χρόνο τους για να κάνουν κάτι θετικό για τον πλησίον τους, τιμώντας τα 67 χρόνια που ο Μαντέλα αφιέρωσε στον αγώνα του κατά του ρατσισμού.

nelson4

Το 1994 είχε αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έγραψε δύο αυτοβιογραφικά βιβλία, το «Μακρύ δρόμο προς την ελευθερία» και το «Συζητήσεις με τον εαυτό μου» που έγιναν διεθνή μπεστ-σέλερ.

dakria3

Mε δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρετούν

Με λουλούδια και κεριά στα χέρια και δράκρια στα μάτια, εκατοντάδες πολίτες μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι του Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ μόλις έμαθαν πως ο «Μαντίμπα» τους έφυγε από τη ζωή.

dakria1

Γυναίκες, άνδρες, νέοι, ηλικιωμένοι ακόμη και παιδιά βρέθηκαν εκεί για να θρηνήσουν το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής.Άλλοι τον αποχαιρέτισαν με δάκρυα. Άλλοι με τραγούδια κι άλλοι με χορό.

dakria2

 ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Απελευθερώθηκε πάνω στη στροφή της Νέας Τάξης προς την παγκοσμιοποίηση και τον απαραίτητο συνοδευτικό «αντιρατσισμό» που όπως βλέπω κι εδώ κάποιοι τον έχουν πάρει τοις μετρητοίς. Από έγκλειστος στο μπουντρούμι γύρισε μετά Βαΐων και Κλάδων επειδή το επέβαλαν από πάνω κι όχι λόγω της ισχύος των ομοφύλων του. Και έπαιξε περίφημα το ρόλο του Προέδρου που του επέτρεψαν να γίνει, χωρίς να βελτιωθεί το επίπεδο των μαύρων της Ν. Αφρικής. Αυξήθηκε απλώς η εγκληματικότητα, έπεσε στάχτη στα μάτια του κόσμου και οι κάφροι έγιναν καφρότεροι.
    Χαρακτηριστική της κατάστασης και της «απελευθέρωσης» των μαύρων της Ν. Αφρικής και της κοινωνικοοικονομικής τους κατάστασης ήταν η περσινή πολύνεκρη καταστολή της απεργίας στα χρυσωρυχεία, που είδε όλη η οικουμένη· νέγροι εργάτες οπλισμένοι με πρωτόγονα όπλα να επιτίθενται και να θερίζονται από την Αστυνομία. Ούτε ένας λευκός. Μόνο μαύροι για τις βρωμοδουλειές. Αυτό κάτι λέει.
    Για μένα εξαγόρασε καλά το αξίωμα και έπαιξε καλύτερα το ρόλο του πυροσβέστη ο πονηρός Μαντέλα. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στους δοτούς ήρωες. Αν θέλουν τώρα, κάποιοι επιρρεπείς στους μύθους να τον βλέπουν σαν σύμβολο, δικαίωμά τους.

    1. Φιλε εισαι βρωμιαρης και αηδιαστικος. Παρακαλαμε να ψοφησεις.

  2. Κατεστρεψε την νοτια αφρικη και εκανε μαγκες τους κανιβαλους και τους μαο μαο!!!!!

  3. Να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον σε αυτήν την χώρα. Δεν τους βλέπω καλά τους λευκούς.

  4. ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ , ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ, ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ !! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!

  5. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!
    ΔΑΚΡΥΒΡΑΧΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ…….ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ , Η ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΚΕΝΕΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΑΔΙΚΑ ΣΤΥ ΦΥΛΑΚΗ 27 ΧΡΟΝΙΑ .
    ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΑ 71 ΤΟΥ , ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΤΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΔΗΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ………..

  6. Μερικες πικρες αληθειες για τις ιερες αγελαδες που ακμα μερικοι προσωπολατρουν…….

    »

    Ηγετης ηταν.
    Ανθρωπος ομως ΔΕΝ ηταν. Ενας εγκληματιας.

    Μια μικρη αναφορα στον μακρυ καταλογο, των εγκληματων του δηθεν ‘ανθρωπιστη’ μαντελα.

    Ενα απανθρωπο ζωο, γεματο μισος και θανατο. Αυτος ηταν ο ‘αγαπητος’
    σας μαντελα. Να μην αναφερθουμε και στην δηθεν γυναικα του “winnie
    mandela”, εκει μιλαμε για εναν ατομο ψυχοασθενη.

    Στην αγγλικη γλωσσα….

    “South African President P.W. Botha had, on a number of occasions,
    offered Nelson Mandela freedom from prison, if he would only renounce
    terrorist violence. This Mandela refused to do. – Invictus Idolatry

    * The full list of munitions and charges read as follows:

    • One count under the South African Suppression of Communism Act No.
    44 of 1950, charging that the accused committed acts calculated to
    further the achievement of the objective of communism;

    • One count of contravening the South African Criminal Law Act
    (1953), which prohibits any person from soliciting or receiving any
    money or articles for the purpose of achieving organized defiance of
    laws and country; and

    • Two counts of sabotage, committing or aiding or procuring the commission of the following acts:

    1) The further recruitment of persons for instruction and training, both within and outside the Republic of South Africa, in:

    (a) the preparation, manufacture and use of explosives—for the
    purpose of committing acts of violence and destruction in the aforesaid
    Republic, (the preparation and manufacture of explosives, according to
    evidence submitted, included 210,000 hand grenades, 48,000
    anti-personnel mines, 1,500 time devices, 144 tons of ammonium nitrate,
    21.6 tons of aluminum powder and a ton of black powder);

    (b) the art of warfare, including guerrilla warfare, and military training generally for the purpose in the aforesaid Republic;

    (ii) Further acts of violence and destruction, (this includes 193 counts of terrorism committed between 1961 and 1963);

    (iii) Acts of guerrilla warfare in the aforesaid Republic;

    (iv) Acts of assistance to military units of foreign countries when involving the aforesaid Republic;

    (v) Acts of participation in a violent revolution in the aforesaid
    Republic, whereby the accused, injured, damaged, destroyed, rendered
    useless or unserviceable, put out of action, obstructed, with or
    endangered:

    (a) the health or safety of the public;

    (b) the maintenance of law and order;

    (c) the supply and distribution of light, power or fuel;

    (d) postal, telephone or telegraph installations;

    (e) the free movement of traffic on land; and

    (f) the property, movable or immovable, of other persons or of the state.

    Source: The State v. Nelson Mandela et al, Supreme Court of South Africa, Transvaal Provincial Division, 1963-1964, Indictment.”

    ————————————–

    “……………he misdeeds of the Soviet-sponsored African National Congress
    have been well chronicled. It operated under and parallel to the South
    African Communist Party, established in the early 1920s as the first
    Communist Party outside the Soviet Union. In fact, the party was set up
    under the slogan, “Whites of South Africa unite to keep South Africa
    white.”

    Throughout the Cold War, the Russians provided training and advisors
    to the ANC. Russia sent troops and billions of dollars in arms to fight a
    war in Angola against the Afrikaners. This was a part of the Brezhnev
    Doctrine to “seize the strategic mineral treasure chest of Southern
    Africa and deny these materials to the Western military industrial
    complex.” These minerals include titanium, used to build fighter jets,
    and zirconium oxide, a rare commodity used to sheathe nuclear reactor
    fuel.

    The crimes committed by the ANC in the name of liberation are legion.
    First, there was the practice of “necklacing,” in which a
    gasoline-filled tire is placed around the neck of a victim and set
    ablaze — an action carried out by Winnie Mandela and her minions.
    Another horror was the “Church Street Massacre,” in which Nelson Mandela
    approved of a bomb set to explode at rush hour to maximize casualties
    of Afrikaner women, children and babies.

    The same Mandela who told the black youth of South Africa to “burn
    down” their schools has produced a lawless, unemployable generation.
    Mandela recently traveled to Libya and presented Gadhafi with South
    Africa’s highest military medal.

    ………../…………

    ANC death camps in Angola

    Through the work of the Truth and Reconciliation Commission, the gulags
    of northern Angola — where the ANC mutilated and tortured cadres who
    would not go along with the terrorist campaign — have also been brought
    to light. The ANC has admitted that torture and “staggering brutality”
    were committed at their Angolan re-education camps in the 1980s and
    “could have caused prisoner deaths.” In an internal report, the ANC
    documented 17 eyewitness accounts of detainees who survived the camps.”

    Read more at h##p://www.wnd.com/2000/07/5704/#…
    —————————————————————————————————
    Και αλλες αληθειες για τον μαντελα ΤΟΥΣ, ενα ζωο γεματο μισος.

    My meeting with Nelson Mandela (1 of 2) Dr. Peter Hammond

    h##ps://www.youtube.com/watch?v=c…

    My meeting with Nelson Mandela (2 of 2) Dr. Peter Hammond

    h##ps://www.youtube.com/watch?v=H…
    ————————————————————————–
    Η υποκρισια απο ενα υπανθρωπο διποδο…

    Πρωτα λει τραγουδια που επικαλουν τον θανατο των λευκων και μετα βγαζει ωραιες συνεντευξεις περι ειρηνης και δημοκρατιας.

    Ενα ζωο που πρεπε να ειχε ψοφήσει μεσα στην φυλακη

    Mandela: Speaking to reporters after singing to kill whites

    h##p://www.youtube.com/watch?v=NK…»

    1. Ο κλασικός ο ρατσιστής. Ο άνθρωπος ΕΜΕΙΝΕ 27 ΧΡΟΝΙΑ στην φυλακή. Από το καθεστώς των λευκών που δεν αναγνώριζε τους μαύρους ως ανθρώπους αλλά ως ΣΚΛΑΒΟΥΣ. Τελικά όντως η βλακεία είναι άπειρη. HEIL OUGK

Comments are closed.