Έχετε ξηρό δέρμα; Αυτές είναι οι τροφές που το καταπολεμούν!

Κοινοποίηση:
4cbb2b14ec6c4b7bb73e21e133114a67

Αν νιώθετε το δέρμα σας ξηρό και να “τραβάει”, αντί να αναζητήσετε ενυδατικές κρέμες και θεραπείες, προτιμήστε μερικές απλές διατροφικές αλλαγές που θα προσθέσουν τα απαραίτητα συστατικά ενυδάτωσης στο καθημερινό σας πιάτο.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
Δεν κάνουν καλό μόνο στην υγεία της καρδιάς, των αρθρώσεων και του εγκεφάλου σας. Τα συγκεκριμένα “καλά” λιπαρά είναι επίσης εξαιρετικά για την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Στην πραγματικότητα τα ω3 λιπαρά οξέα περιορίζουν την απώλεια υγρασίας από τα κύτταρα του δέρματος, οπότε αποτελούν το απόλυτο φράγμα απέναντι στην ξηρότητα από το κρύο και την εσωτερική θέρμανση. Προσθέστε σολομό, σαρδέλες, ελαιόλαδο, αβοκάντο, καρύδια και αβγά ελευθέρας βοσκής στο διαιτολόγιό σας και θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Βιταμίνη Α
Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ένα από τα top συστατικά για τις κρέμες προσώπου ενώ όταν λαμβάνεται μέσω της διατροφής συμβάλει σημαντικά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας “από μέσα”. Σε συνδυασμό με τα φυτοχημικά και το φυλλικό οξύ που βρίσκονται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο, η βιταμίνη Α προστατεύει την επιδερμίδα όχι μόνο από την αφυδάτωση αλλά και από τη φθορά του χρόνου. Στην μορφή της ως προβιταμίνη (β-καροτένιο) τη βρίσκουμε επίσης στα καρότα, τον κρόκο των αβγών, τον αρακά, τα βερίκοκα, την κολοκύθα και τα κολοκύθια.

Βιταμίνη C
Πρόκειται για το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό για το δέρμα και πέρα από την αντιγηραντική της ιδιότητα, η βιταμίνη C βοηθά τα κύτταρα να συγκρατούν τη φυσική τους υγρασία. Τα εσπεριδοειδή, οι πιπεριές, τα τροπικά φρούτα (μάγκο, ανανάς και ακτινίδιο) είναι εξαιρετικές πηγές της βιταμίνης αυτής και μπορείτε να τα καταναλώνετε μόνα τους ή για γεύση, χρώμα και άρωμα στις σαλάτες σας.

Λουτεΐνη – Αυτή η βιταμίνη είναι “στενός συγγενής” της βιταμίνης Α και του β-καροτενίου είναι γνωστή περισσότερο για τη συμβολή της στην υγεία των ματιών, είναι όμως και εξαιρετική για το δέρμα σας. Η λουτεΐνη βοηθά στη βελτίωση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας και βρίσκεται σε πολλές τροφές, όπως μαγειρεμένο σπανάκι, λαχανίδα και καλαμπόκι. Τα αβγά όμως είναι η βασική πηγή της, σε οποιαδήποτε μορφή κι αν τα προτιμάτε!

capital

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: