Έχουν μεγάλο ΘΡΑΣΟΣ- Οι δανειστές ζητούν την ασυλία από μηνύσεις και ποινικές διώξεις για τους υπαλλήλους της ΓΓΔΕ

Κοινοποίηση:
savaidoy

Είναι ανήκουστη η απαίτησή τους!

Στήριξη στην Κ.Σαββαϊδου και ασυλία από μηνύσεις και ποινικές διώξεις για τους υπάλληλους της ΓΓΔΕ και του επικεφαλής της, ζητούν με περίσσειο θράσος οι δανειστές μη αποδεχόμενοι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη δημιουργία της Ελληνικής Αρχής Δημοσίων Εσόδων -η οποία θα διαδεχθεί την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ζητούν μάλλιστα όπως λένε αλλαγές ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα να επεμβάινει η εκάστοτε κυβέρνηση. Θέλουν όμως και να είναι ατιμώρητοι οι όποιοι “εκλεκτοί” τους και να είναι υπεράνω του νόμου!

Πλήρης ελευθερία δηλαδή στο να βασανίζονται οι Έλληνες πολίτες καθημερινά και να μην έχουν το δικαίωμα ούτε να στραφούν στην Δικαιοσύνη. Τέτοιες εξουσίες τις είχαν μόνο οι “Γκαουλάιτερ” στον Β’ ΠΠ και οι διάφοροι “κομισάριοι” στα ολοκληρωτικά καθεστώτα (είτε σταλινικά είτε ακροδεξιά είτε οτιδήποτε) Ζήτησαν εξηγήσεις από τον Ε.Τσακαλώτο για την αποπομπή της Κ.Σαββαΐδου, αλλά απέφυγαν να εκφράσουν άποψη, μέχρι να ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους.

Όμως και μόνο το γεγνός ότι ζητούν ενημέρωση για ένα εσωτερικό πολιτικό ζήτημα δείχνει ότι έχουν διάθεση για επέμβαση και σε αυτό. Επέμειναν ιδιαίτερα στο να κατατεθεί άμεσα η διάταξη με την οποία προστατεύονται από μηνύσεις και ποινικές διώξεις οι υπάλληλοι της ΓΓΔΕ. Η επιμονή αυτή βασίστηκε στο γεγονός της Αριδαίας όπου εφοριακοί μηνύθηκαν από ελεγχόμενο πολίτη και πήγαν στο κρατητήριο.

Είναι η ίδια διάταξη, όμως, που ετοίμαζε προ ημερών η τέως Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου για να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή και τελικώς αφαιρέθηκε από την κυβέρνηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: