Αλβανοί, Σκοπιανοί & Τούρκοι με Ελληνική ιθαγένεια θα μπαίνουν σε στρατιωτικές σχολές-Τι λέει η απόφαση του ΣτΕ

Κοινοποίηση:

Το πράσινο φως για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές υποψηφίων οι οποίοι δεν έχουν Ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος) και έχουν μόνο την Ελληνική ιθαγένεια, άναψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίπτοντας την προσφυγή απόστρατων και ενός ‘Έλληνα πολίτη που ζητούσαν να ακυρωθούν:
– Η από 15.4.2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων, κ.λπ., ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος και
– Η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κ.λπ.
Οι Σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι με την υπ΄ αριθμ. 3317/2014 απόφαση τους το άρθρο 4 του Συντάγματος «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες» και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή υπογραμμίζοντας ότι οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντισυνταγματικές.
Οι σύμβουλοι Δημήτρης Αλεξανδρής και Βασίλης Αραβαντινός, που μειοψήφησαν υποστήριξαν ότι «δεν συνάγεται εκ του Συντάγματος το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί αυτές αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό. Γι αυτό «είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με Ελληνική καταγωγή».

Στην προσφυγή τους οι απόστρατοι αναφέρουν ότι: «την ελληνική ιθαγένεια αιτούνται πολίτες χωρών, με τις οποίες η πατρίδα μας μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ευρίσκετο σε εμπόλεμη κατάσταση και κάποιες εξ αυτών (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία) εξακολουθούν να διατηρούν και να διατυπώνουν εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον μας…Με δεδομένο ότι οι αποκτώντες την ελληνική υπηκοότητα, δεν έχουν αποκτήσει ταυτόχρονα και ελληνική εθνική συνείδηση, δεν είναι βέβαιον ότι σε περίπτωση ανάγκης υπερασπίσεως του Ελληνικού κράτους, σε περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας σε ένοπλη σύγκρουση με ξένη χώρα, αυτοί οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν θα προσχωρήσουν εις τον στρατό της χώρας που κατάγονται».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. καλα στη γειτονια που ζουμε το σκεφτηκαν καλα αυτο!!

  2. Α ρε Παπαδόπουλε εκτέλεση θέλουν τα σκουλήκια. Οι γαμημένοι στρατιωτικοί τι κάνουν;; Στο διάολο οι ανθέλληνες!

  3. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΟΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΟΡΕΥΕΙ ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗΥΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΧΙΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ Η ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ?

  4. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΟΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΟΡΕΥΕΙ ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗΥΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ

  5. δηλαδη θα εχουμε αλβανους αξιωματικους με λιγα λογια, κι αν συμβει κανενα “θερμο” επεισοδιο με τους γειτονες τι θα κανουν αυτοι; με ποιους θα πανε; ντε και καλα να μας μπασταρδεψουν.

  6. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου,καταργήθηκε ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψήφιους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές,δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς,να είναι Ελληνες το γένος.
    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας,καλά θα κάνει να αναλάβει
    το ρόλο της και να μην γίνεται έρμαιο και υποχείριο του κάθε δοσίλογου
    πολιτικού.
    Η διαπίστωση αντιφάσεων μεταξύ των-κατά καιρούς-αποφάσεών της,που
    σχετίζονται με την ιθαγένεια,την καθιστούν αναξιόπιστη,υποκινούμενη
    και επικίνδυνη.Συνιστώ να είναι ιδιαίτερα προσεκτική,γιατί ανοίγει κερκόπορτες.
    Το ελληνικό Σύνταγμα είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ στο νόμο περί ιθαγένειας και συνεπώς όταν καταργούν αυτήν την προϋπόθεση στις στρατιωτικές σχολές,
    ΚΑΤΙ ΥΠΟΠΤΟ υπάρχει.Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.-

  7. Κι έτσι κι επίσημα η χώρα μας πλεον δεν θα μας ανήκει.Ενω τα λαμογια θα μπορούν να στρέφουν ενα γιων των γηγενών το στρατό ανα πάσα στιγμη.

Comments are closed.