Αλεξόπουλος: “Είχαν κρυφή ατζέντα στην Χρυσή Αυγή”

Κοινοποίηση:
alex1

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος απολογήθηκε στις ανακρίτριες Ι. Κλάππα και Μ. Δημητροπούλου.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε λάβει στις 22 Μαΐου προθεσμία για την απολογία του αναφορικά με την κατηγορία που τον βαρύνει για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από την πλευρά του αρνείται κάθε εμπλοκή του σε ποινικά κολάσιμες πράξεις της Χρυσής Αυγής και πριν από λίγο καιρό αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, υποστηρίζοντας πως οι πρακτικές που εφάρμοζε αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού.

Επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό που είχε προβάλει σε ομιλία του στη Βουλή, ότι δηλαδή υπήρχε «κρυφή ατζέντα» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, «την οποία αποσιωπούσε από βουλευτές και μέλη του κόμματος».

Τι υποστήριξε ο βουλευτής

Ο Χ. Αλεξόπουλος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κρίθηκε ότι εφόσον έχει φύγει από τη Χρυσή Αυγή και όπου ακόμα και όταν ήταν βουλευτής δεν έγινε τίποτα παράνομο, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Κατά την απολογία του, ο κ. Αλεξόπουλος δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων για τα όσα έχει καταγγείλει περί “κρυφής ατζέντας” της ηγεσίας του κόμματος.

Ο βουλευτής είπε ότι γνώριζε ότι η οργάνωση έχει κρυφή ατζέντα, χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος, παρά τις επίμονες ερωτήσεις.

Είπε συγκεκριμένα ότι υπήρχε κρυφή ατζέντα, διότι οι βουλευτές δεν ήξεραν για τις παράνομες ενέργειες και μόνο λίγα πρόσωπα γύρω από τον αρχηγό, γνώριζαν για τις παράνομες ενέργειες που έχουν καταγραφεί στη δικογραφία.

Οι ανακρίτριες τον ρώτησαν και για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς. Ο κ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι υπήρχαν ναζιστικοί χαιρετισμοί τους οποίους χαρακτήρισε “παράλογο φαινόμενο”, πρόσθεσε όμως ότι ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο σε εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος.

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι αφού διαχώρισε τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή, δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και για τη ζωή του παιδιού και των συγγενών του.

Συγκεκριμένα δέχθηκε απειλητικά μηνύματα στο κινητό και του πέταξαν χαρτιά.

Ο κ. Αλεξόπουλος, σημείωσε ότι όσο ήταν ο ίδιος μέλος της Χρυσής Αυγής, δεν έγινε ποτέ κάτι παράνομο στην περιοχή του και όταν έμαθε τι συνέβαινε αργότερα, διαφώνησε και αποχώρησε.

Το πρωί της, έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, ενώ μετά το μεσημέρι έχει κληθεί η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελεύθερος χωρίς όρους ο βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. “Του πέταξαν χαρτιά”. Αποδεικνύεται άμεσα η εγκληματική δράση της ΧΑ. Ξέρεις τι είναι να σου πετάξουν χαρτιά; Τι ζημιά μπορείς να πάθεις; Και αν τύχει κάποιο από τα χαρτιά που σου πέταξαν να σου κόψει τον λαιμό; Ξέρετε πως κόβει το χαρτί; Δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα, πρέπει να αντιμετωπιστούν πολύ σοβαρά και αυστηρά !

  2. Ασε ρε ανωνυμε τι μπουρδες ειναι αυτες που λες;τα ματ με εντολες τις εκαστοτε κυβέρνησης δυελειαν τις απεργιες και μεσα στο πληθος των απεργων υπηρχαν ασφαλιτες, που τους ειδες τους χρυσαυγητες;και τοσα χρονια η χρυσαυγητες εκαναν πορειες και εκδηλώσεις για τις ιδέες τους, και τιμουσαν τους ηρωες μας σε εκδηλώσεις!αυτο για σενα ειναι εγκληματικη οργάνωση για ενα εθνικιστικο κομμα!και πες μας ποσα εγκληματα εχουν κανει οι αλλοδαποι εδω και δυόμιση δεκαετίες στην χωρα μας!και αν παρεμενε ο αλεξοπουλος βουλευτης της χρυσής αυγης θα τον εχωναν μεσα και αυτον, και σημερα αποδείχθηκε οτι η διώξεις ειναι καθαρα πολιτικες για να σβήσουν πολιτικα την χρυση αυγη, γιατι η χρυσή αυγη ειναι ο φοβος του συστήματος τους!

  3. Άσε ρε Αλεξόπολε που δεν ήξερες τα εγκλήμτα των ηγετών σου. Όλοι οι ναζί ισόβια έπρεπε να πάτε αλλά εσύ τη σκαπούλαρες. Να δούμε πόσοι ακόμα θα την σκαπουλάρουν με το μπουρδέλο κράτος που άφησε τους υπαανθρώπους αυτούς ανεξέλεγκτους εδώ και δεκαετίες επειδή βόλευαν το σύστημα και συνεργάζονταν με τους μπάατσους ενντίον των εργαζομένων, των απεργών κλπ

    1. καρότα, πολλά καρότα για όλα τα ισσλαμολάγνα “δημοκρατικά τόξα”…

  4. ασε τις κρυφες ατζεντες και ανοιξε τα κρυφα πορτοφολια ρεεεεεεεεεεεεεε ιουδααααααααααααααααα

  5. Αλεξοπουλε προδότη ποσα σου δώσανε για να λες αυτες τις μπουρδες;

  6. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΛΟ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ……
    ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΜΠΟΥΚΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥΣ…….
    ΘΕΛΕΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ…

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΧΕΙΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ……
    ΕΚΕΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΟ ΚΑΙ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΟΤΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…….

  7. Τον Μάρτιο του 1822 σε μία μάχη των δυνάμεων του Ανδρούτσου με τους Τούρκους στην Στυλίδα, ο Άρειος Πάγος με την προδοτική απόφασή του απέκοψε τις ελληνικές δυνάμεις μεταξύ τους. Αποτέλεσμα μετά από 15 ημέρες μαχών οι 18.000 Τούρκοι πολιορκούσαν απειλητικά την ελληνική δύναμη 3.000 πολεμιστών. Οι Αρεοπαγίτες αποφάσισαν ξανά να εγκαταλείψουν τους μαχητές με σκοπό να σκοτωθούν όλοι και μαζί τους και ο αδυσώπητος εχθρός τους Οδυσσέας. Γράφει ο Μακρυγιάννης στα Απομνημονεύματά του: «Είχαν πάθος με τον Δυσσέα κι αποφάσιζαν οι καλοί πατριώτες δια την ιδιαιτέρα διχόνοιαν με ένα άτομο να χαθούνε τρεις χιλιάδες στράτευμα περίπου. Και η πατρίς αυτό το στράτευμα μόνον είχε εις την εξουσίαν της…Και σαν χάνονταν αυτείνοι ποιοι θα πολεμούσαν τους Τούρκους;» (Μακρυγιάννης, «Απομνημονεύματα» Τόμος Β΄, σελ.55).

    Ο αφορισμός του Ανδρούτσου από το δεσπότη Ιωσήφ
    Στις 22 Ιουνίου του 1822 η Ρούμελη συγκλονίστηκε από μία ακόμα βαριά είδηση. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος είχε επίσημα αφοριστεί. Ο αφορισμός είχε κοινοποιηθεί και τοιχοκολληθεί απ’ τον υπουργό της θρησκείας (!) δεσπότη Ιωσήφ Ανδρούση, τοιχοκολλήθηκε δε απ’ τις άκρες της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και την Κόρινθο. Ο Οδυσσέας αναθεματίστηκε απ’ την Εκκλησία ως «άθεος, βλάσφημος, καταραμένος, τουρκολάτρης και αντίχριστος δια τις πράξεις του». Όποιος δε χριστιανός θα τον πλησίαζε θα γινόταν κι αυτός «αμαρτωλός και επικαταράτος» και από εδώ και στο εξής «δεν θα λογαριάζεται ως Χριστιανός παρά ως Μπεκτασής Δερβίσης».

  8. Σε τούτο τον τόπο που κάποτε ήταν ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ τώρα επιπλέουν τα σκατά, οι φελλοί και οι ξεπουλημένοι!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΦΤΕΙ ΑΥΤΑ.. και τα μεγαλωμένα με μικροκομματικά συμπλέγματα κι ανασφάλειες γερόντια δεν θα ψηφίζουν για πολλά χρόνια ακόμα

  9. Να εύχεσαι μπάσταρδε να μην σε συναντήσω.

  10. έχω το σχοινί προδότη….και αφού ηταν κρυφή ΕΣΥ που το ξέρεις ρε?χαχαχαχα

Comments are closed.