Απογοήτευση ένιωσαν όσοι άκουσαν την εισήγηση της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη στην 30η επετειακή επιστημονική συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο της δεκαετία στη Μακεδονία και τη Θράκη.
«Από το 2016 το μνημείο της Αμφίπολης αφέθηκε στην τύχη του. Η υγρασία έχει προχωρήσει πολύ. Οι Καρυάτιδες άρχισαν να χάνουν τα εξαιρετικά χρώματα τους! Το κυανό… μετά βίας διακρίνεται!» είπε μεταξύ άλλων φανερά στενοχωρημένη. Πρόσθεσε ότι «είναι καθήκον της πολιτείας να το προστατεύσει από τη φθορά του χρόνου. Το μόνο που μας δίνει κουράγιο είναι η εξασφάλιση των κονδυλίων ΕΣΠΑ χάρη στον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα – με τη συνεργασία βεβαίως του υπουργείου Πολιτισμού – ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και αποκατάστασης»
Η κα Περιστέρη – που επιδοκιμάσθηκε περισσότερο από το εξωτερικό παρά από την πατρίδα της – παρουσίασε την ιστορία των ανασκαφών στο λόφο Καστά, ξεκινώντας από τον αρχαιολόγο Γ. Λαζαρίδη στη δεκαετία του 50 και κατέληξε στον εντοπισμό των ορίων του τύμβου και του μεγαλειώδους σύνθετου τάφου (το καλοκαίρι του 2014). Συμπλήρωσε ότι ο τάφος σφραγίστηκε στο τέλος του 2ου π.Χ αιώνα από τους τελευταίους Μακεδόνες προκειμένου να προστατευθεί από βαρβαρικές επιδρομές.
οι προδότες οι πολιτικοί, λεφτά ξέρουν να δίνουν στη συντήρηση του σπιτιού του φονέα Αττατούρκ, στη κατασκευή του τζαμιού και να ταίζουν τους λαθροεισβολείς.
Επισης εκτιθεμεθα στο εξωτερικο,οταν απαιτουμε να μας επιστραφουν τα κλεμμενα μαρμαρα απο τον Ελγιν,αφου τους δινουμε το δικαιωμα να λενε οτι ειμαστε ανικανοι να συντηρησουμε & τα υπαρχοντα στην Ελλαδα.