Η Νεφερτίτη, διάσημη για την ομορφιά της, πέθανε σε νεαρή ηλικία από άγνωστα αίτια το 1340 π.Χ
Ένας αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ο Νίκολας Ριβς, ισχυρίζεται ότι ίσως ανακάλυψε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, ο τάφος της βασίλισσας της Αιγύπτου, Νεφερτίτης, βρίσκεται «κρυμμένος» δίπλα στον τάφο του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο.
Ο τάφος του Τουταγχαμών, ο οποίος πιθανότατα ήταν γιος της Νεφερτίτης, έχει ανακαλυφθεί από το 1922. Σύμφωνα με τις νεότερες έρευνες, στο σημείο που είναι θαμμένος ο φαραώ, ανακαλύφθηκε μια μυστική πόρτα, που ίσως οδηγεί στον Τάφο της μητέρας του.
Οι επιστήμονες βέβαια, είναι ακόμα επιφυλακτικοί. Το σχετικό εύρημα ήρθε στο φως πέρυσι, όταν ομάδα επιστημόνων επιχείρησε να αναπαράγει ένα πανομοιότυπο αντίγραφο του τάφου του Τουταγχαμών κοντά στην κοιλάδα των βασιλέων στο Λούξορ.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης των ευρημάτων από τις εικόνες στο εσωτερικό του νεκρικού θαλάμου, ο κ. Reeves εντόπισε «σημάδια» που μαρτυρούσαν ότι υπήρξαν δύο πόρτες στο σημείο. Σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση υπάρχουν αποδείξεις ότι ο τάφος χτίστηκε αρχικά για τη βασίλισσα και όχι για το βασιλιά της Αιγύπτου, του οποίου ο τάφος ήταν σχετικά μικρός.