Η Επιτροπή λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αγ. Νικολάου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τα μέλη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο κ. Φουράκη Θεόδωρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου για την επιλογή τους να μην πραγματοποιήσουν Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση κοπής πίτας, αλλά να διαθέσουν το αντίστοιχο ποσό για την ενίσχυση των Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων του νομού Λασιθίου με σκοπό την αγορά φαρμάκων και εμβολίων για ανασφάλιστους πολίτες.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Με την κίνησή τους αυτή τιμούν το κλάδο τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι την εργασία τους δεν την βλέπουν μόνο ως επάγγελμα, αλλά κυρίως ως λειτούργημα και ως προσφορά προς τον άνθρωπο, ακόμα και όταν αυτός στερείται ασφαλιστικής κάλυψης.
Αυτή η κίνηση Αλληλεγγύης έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες άλλων φορέων και κινήσεων πολιτών της περιοχής μας, όπως του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, της Θεατρικής Ομάδας 1ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νεάπολης, των Αλληλέγγυων Πολιτών Μεραμβέλλου, του Δικτύου “Ελπίζω¨ του Δήμου Αγ. Νικολάου, της ομάδας ¨Πρωτοβουλία Αλληλεγγύη για όλους¨ κ.α. καθώς και μεμονωμένων συμπολιτών μας, που με την στήριξή τους σε δομές και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αποδεικνύουν οτι οι τοπικές μας κοινωνίες δεν έχουν χάσει τις ευαισθησίες τους, αλλά αντίθετα η οικονομική κρίση τις έχει ενισχύσει.
Ευχαριστούμε επίσης ιδιαίτερα τον φαρμακοποιό κ. Ασκοξυλάκη Κωνσταντίνο που προμηθεύει στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αγ. Νικολάου τα απαραίτητα εμβόλια για τους εμβολιασμούς των ανασφάλιστων παιδιών, σε τιμή κόστους.