Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσει περίπου 2.000 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
H τουρκική αστυνομία απώθησε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση εκατοντάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους για να καταδικάσουν τον θάνατο του Κούρδου δικηγόρου Ταχίρ Ελτσί, που σκοτώθηκε σε μια επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά), μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την λεωφόρο Ιστικλάλ και αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ελτσί, ενός προασπιστή του αγώνα των Κούρδων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
«Δεν θα μπορέσετε να μας σκοτώσετε όλους», «το Κράτος εγκληματίας θα λογοδοτήσει» ή «ο Ταχίρ Ελτσί είναι αθάνατος» φώναζαν οι συμμετέχοντες.
Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης διέλυσαν το πλήθος των διαδηλωτών κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων.
Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Ταχίρ Ελτσί πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Άγκυρα και στη Σμύρνη (δυτικά).
Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν και στο Ντιγιάρμπακιρ.
Δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τραυματισμούς ή συλλήψεις.
Αλλος ένας «αντίπαλος» νεκρός από τις μυστικές υπηρεσίες του ξεσαλωμένου νεοσουλτάνου Ερντογάν. Οσο πλησιάζει το τέλος του Νεοοθωμανικού οράματος, τόσο πιο πολύ αιματοκυλάει τους αντίπαλούς του, με στυγερές όσο και ανεξιχνίαστες δολοφονίες των καθαρμάτων της ΜΙΤ και των συμμάχων της, των πρακτόρων «γκρίζων λύκων». Αλλά τα κόλλυβά τους ήδη τα έχουν ζωσμένα στο ζωνάρι της τουρκιάς και δεν την σώζει πλέον τίποτε, όπως έλεγε ο Αγιος Παϊσιος. Οποια σπασμωδική αντίδραση και να κάνει η τουρκιά, όπου νάναι θα διαλυθεί και θα αναπνεύσει ξανά ελεύθερο αέρα η σύνολη Ανθρωπότητα!