“Χρυσάφι” πληρώνουμε τον κιμά
Να ξέρετε ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα, εκτός του ότι πληρώνουμε χρυσάφι για να τα φτιάξουμε, εργαζόμαστε και περισσότερο από όλους στην Ευρώπη για να μπορέσουμε να τα μαγειρέψουμε.
H Euronews εξέτασε το κόστος 500 γραμμαρίων μοσχαρίσιου κιμά σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και οι τιμές που επιλέχθηκαν ήταν οι φθηνότερες που διαθέτουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ή ιστοσελίδες στην κάθε χώρα.
Επίσης, για να λάβει υπόψη τις διαφορές στην τιμολογιακή δύναμη των καταναλωτών σε κάθε χώρα, η Euronews εξέτασε πόσες ώρες εργασίας χρειάζονται (με βάση τον κατώτατο μισθό κάθε χώρας) για να αγοραστεί η ποσότητα αυτή του κιμά.
Στην Ελλάδα κάποιος πρέπει να εργαστεί 1,2 ώρες για να αγοράσει μισό κιλό κιμά για 4,5 ευρώ.
Με βάση τις τιμές και μόνο, στη Γαλλία ( η δεύτερη πιο ακριβή χώρα ) τα 500 γρ. κιμά κοστίζουν 4,32 ευρώ, στην Γερμανία 3,98 ευρώ, στην Μάλτα 3,47 ευρώ και στην Ισπανία 2,97 ευρώ.
Μαλακειες 7,50 ο φρέσκος στην Γερμάνια