Απάντηση Σκοπίων στην Αθήνα: Εικασίες τα περί απομάκρυνσης από τη συμφωνία!

Κοινοποίηση:
tsiprasZaev1095-768x512

Κυβερνητικές πηγές των Σκοπίων απάντησαν στη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου – “Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες” – Συλλαλητήρια στην ΠΓΔΜ διοργανώνει η αντιπολίτευση αύριο, Σάββατο (02.06.2018)
Απάντηση στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί απομάκρυνσης από το ενδεχόμενο συμφωνίας στο ονοματολογικό, έδωσαν πηγές της κυβέρνησης της Σκοπίων.

«Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες» σχολίασαν πηγές από το γραφείο του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι απαιτείται υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες.
«Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες. Η υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες είναι πολύ χρήσιμη και προς το συμφέρον της εξεύρεσης λύσης», ανέφεραν χαρατκηριστικά, σύμφωνα με το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι διαρροές της Αθήνας
«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών», σημείωνε νωρίτερα, σήμερα, κυβερνητικός αξιωματούχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Τα Σκόπια επανέφεραν θέματα που είχαν κλείσει! – Λύγισε ο Ζάεφ
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Σκόπια, μετά και τις παρεμβάσεις του προέδρου της χώρας, Γκεόργκι Ιβανόφ, υπάρχουν μεγάλες εσωτερικές αντιδράσεις. Ετσι, άρχισαν να ρίχνουν ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Αθήνα θέματα τα οποία είχαν συμφωνηθεί και είχαν κλείσει. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό άλλαξε τις τελευταίες ώρες στάση και όλα δείχνουν ότι υπάρχει πισωγύρισμα στη  διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στα σλαβικά «Severna Makedonija», ήταν η επικρατέστερη των τριών λύσεων που παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: