ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τα ταξίδια ο Μπαράκ Ομπάμα λόγω Έμπολα

Κοινοποίηση:
2014-10-10HEALTH-EBOLA_small_8

Τιτάνιες διαστάσεις έχει πάρει η εξέλιξη του έμπολα, των τρόπων αντιμετώπισης αλλά και του πανικού που επικρατεί.Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισπανία μετά τα έξι νέα ύποπτα κρούσματα του ιού Έμπολα στη χώρα, ενώ συνολικά ερευνώνται 18 περιπτώσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες γιατρός κατέγραψε σε βίντεο ντοκουμέντο την ασθενή νοσοκόμα Νίνα Φαμ, της οποίας η κατάσταση της υγείας παρουσιάζει βελτίωση σύμφωνα με ξένο ειδησιογραφικό πρακτορείο.

Για το λόγο αυτό βγήκε από την απομόνωση και με αεροσκάφος μεταφέρθηκε από το Ντάλας στο Μέριλαντ για περαιτέρω νοσηλεία.

Παράλληλα ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξακολουθεί να αντιστέκεται στα κελεύσματα για ταξιδιωτική απαγόρευση όλων όσοι έχουν επισκεφθεί τις αφρικανικές χώρες, που παρουσιάζει έξαρση ο ιός.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησιογραφικά πόρταλ, αν εφαρμόσουμε την ταξιδιωτική απαγόρευση αντί να τηρούμε μόνο το πρωτόκολλο, που ισχύει τώρα, η ιστορία έχει δείξει ότι θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Κάποιοι ίσως έχουν επιλέξει τις ανταποκρίσεις πτήσεων, προκειμένου να κρύψουν ότι βρέθηκαν σε μία από τις χώρες, όπου ενδημεί ο ιός» επεσήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στη Σιέρα Λεόνε, έφτασε η πρώτη ομάδα βρετανικού στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού, που είναι επιφορτισμένη με την παροχή βοήθειας στις τοπικές αρχές.

Στόχος είναι να περιοριστεί κατά πολύ κι όσο το δυνατόν ταχύτερα ο ρυθμός θανάτων στη χώρα, που είναι μία από τις τρεις με τον υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας από τον Έμπολα.

Ήδη άλλες μονάδες του βρετανικού στρατού βρίσκονται στην περιοχή κι έχουν κατασκευάσει κτίριο, που θα λειτουργήσει ως νοσηλευτήριο για τους ασθενείς του ιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: