Απαγόρευση για επικοινωνία με την ΕΥΠ για τα WikiLeaks! Αγαπάνε την διαφθορά και την στηρίζουν!!!

Κοινοποίηση:
tasia

Στην βαριά σκιά των αποκαλύψεων των Wikileaks συνεχίστηκε η ακρόαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου με τον πρώην πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλο -πρόταση με την οποία συντάχθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Τραγάκης- να ζητεί να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ΕΥΠ προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το θέμα γύρω από τις υποκλαπείσες συνομιλίες Τόμσεν – Βελκουλέσκου και να σταλεί, όπως είπε, ένα μήνυμα διεθνώς ότι η Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος. Η πρόταση απορρίφθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και από τους εκπροσώπους της Χ.Α. και του ΚΚΕ.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να κληθεί η ΕΥΠ, η ΑΔΑΕ και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ώστε «να ενημερωθούμε και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος που σέβεται τις αρχές του εθνικού και διεθνούς δικαίου», όπως είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν υιοθετεί τα περί εμπλοκής της ΕΥΠ στην υπόθεση, αλλά υπάρχουν σχόλια στον διεθνή Τύπο και η επιστολή Λαγκάρντ που κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση και ως εκ τούτου πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα. «Ας δώσουμε μια απάντηση που να στέλνει το μήνυμα διεθνώς ότι η χώρα σέβεται την νομιμότητα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας επίσης ότι «δεν μπορεί με το επιχείρημα ότι ασκούνται πιέσεις στην χώρα, να μην ασχολούμαστε με την λειτουργία των θεσμών».

Ανάλογη πρόταση έκανε και ο κ. Τραγάκης εκ μέρους της ΝΔ λέγοντας ότι η ΕΥΠ πρέπει να γνώριζε, λόγω των αρμοδιοτήτων της, τι έγινε και συμφώνησε ότι πρέπει να κληθεί και η ΑΔΑΕ. Αντιθέτως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Γκιόλας κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ ότι δεν έχουν πάρει θέση για τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση την ώρα των διαπραγματεύσεων, ενώ η κυρία Χριστοδουλοπούλου υπογράμμισε ότι «κανείς δεν έχει κατηγορήσει τη χώρα ότι έκανε τις υποκλοπές» «Κανείς δεν κατηγόρησε την Ελλάδα», τόνισε, σημειώνοντας ότι «η κυρία Λαγκάρντ ζει στις ΗΠΑ όπου η Wikileaks έχει καταγράψει τα πάντα, πώς θα τολμήσει να κατηγορήσει την Ελλάδα;».

Όσον αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο, επανέλαβε ότι «δεν είχα κανένα ενδιαφέρον για την υπόθεση που χειριζόταν η εισαγγελέας Τσατάνη», η οποία έχει καταγγείλει παρέμβαση εκ μέρους του στο έργο της, ενώ επικαλούμενος «το ένστικτο που έχει μετά από 30 χρόνια εμπειρίας ως εισαγγελέας», όπως είπε, «κάτι μου μυρίζει στην υπόθεση αυτή» (δικογραφία Βγενόπουλου).

Απαντώντας δε στον κ. Βενιζέλο που τον είχε αποκαλέσει «αίλουρο» είπε ότι «εκείνος πραγματοποιεί αέρινες ντρίπλες και φανταστικές προσποιήσεις». Και σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την Δικαιοσύνη, την οποία είχε επικαλεστεί ο κ. Βενιζέλος κάνοντας λόγο για ομολογημένη παρέμβαση (ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει επί λέξει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος «την παρακίνησε να μην βάλει στο αρχείο μία υπόθεση που απασχολεί την κυπριακή δικαιοσύνη και, φυσικά, την ελληνική κοινή γνώμη»), είπε ότι έγινε «εν τη ρύμη του λόγου» και «καθ’ υπόθεσιν». Μάλιστα επικαλέστηκε μια άλλη αναφορά του πρωθυπουργού που έλεγε ότι η παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν «η έκφραση της νομικής γνώμης του υπουργού για το νομικό αυτό ζήτημα περί αρμοδιότητας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ….ΚΟΨΤΕ ΜΑΠΑ Κ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…ΣΑΝ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟΣ ΕΜΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ…ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΑ…

  2. ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ ΕΙΣΑΙ ΒΡΩΜΙΑΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΦΑΡΑ
    ΜΠΛΙΑΧΧΧΧΧ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΜΟΥΡΘΕ ΕΜΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ

    1. ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΧΥΝΟΥΝ

Comments are closed.