ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Μετά τον Κροκόδειλο.. εμφανίστηκε ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ στο Λιμάνι των Χανίων

Κοινοποίηση:
καρχα

Το μεσημέρι της Κυριακής στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ένας παράξενος «επισκέπτης» …

ήρθε να «ταράξει τα νερά» αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους πλέον έμπειρους ψαράδες της περιοχής αφού κάτι τέτοιο δεν είχαν δει ποτέ ξανά …
Σύμφωνα με το creteplus.gr, ένας μικρός καρχαρίας έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον ερασιτέχνη, πλην έμπειρο ψαρά της περιοχής- κο Σήφη Βαρθαλίτη ο οποίος αποδίδει την απρόσμενη «επίσκεψη» του καρχαρία βάρους περίπου 15 κιλών σύμφωνα με τον ίδιο, στο κυνήγι μεγάλου ψαριού, το οποίο μάλιστα το είχε πολιορκήσει στα βράχια της προβλήτας του λιμανιού!
Το συγκεκριμένο είδος καρχαρία σύμφωνα με τον ίδιο ψαρά εντάσσεται στο κλασικό είδος καρχαρία και όχι σε είδος σκυλόψαρου όπως το απαντάμε αρκετές φορές στα δίχτυα Ελλήνων αλιέων, συμφωνώντας μαζί του και άλλοι ψαράδες που αντίκρισαν κι εκείνοι το σπάνιο αυτό είδος ψαριού για τα νερά του λιμανιού τους.

Να λοιπόν που μετά τον κροκόδειλο στο Ρέθυμνο την παράσταση προσπάθησε να κλέψει άλλο ένα υδρόβιο είδος επίσης απρόσμενο αλλά και «ξένο» για τα δεδομένα της περιοχής της Κρήτης και μπορεί Αυστραλία να μην γίναμε, ωστόσο έρχεται ο εν λόγο καρχαρίας μαζί με το γατόψαρο αλλά και τα τοξικά φύκια να μας υπενθυμίσουν το φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών, το οποίο σε κάθε περίπτωση, ανατρέπει δεδομένα και διαταράσσει ολόκληρο το θαλάσσιο οικοσύστημα του Αιγαίου…

creteplus.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ !!!

  2. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει στην κρήτη Καρχαρίας , και πάντα υπήρχαν , είναι ένα νησί Στη Μεσόγειο οπου υπάρχουν καρχαρίες.
    Στη Μεσόγειο συναντώνται 47 είδη καρχαρία, πάνω από το 1/3 των οποίων είναι χαρακτηρισμένα ως απειλούμενα. Τα πio κοινά είδη καρχαριών που αλιέυονται στη Μεσόγειο είναι: σκυλόψαρο (Catshark), κεντρόνι (Gulper shark), γκρίζος καρχαρίας (Bluntnose Sixgill shark), γαλάζιος καρχαρίας (Blue shark), ίσσουρος καρχαρίας (Shortfin Mako shark) και αλεπόψαρο (Thresher shark).
    Η μείωση του πληθυσμού των καρχαριών έχει σύνθετες και απρόβλεπτες επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης σημαντικών εμπορικών ειδών, δεδομένου ότι οι καρχαρίες κρατούν τους πληθυσμούς άλλων ψαριών υπό έλεγχο. Ένα παράδειγμα στη Μεσόγειο, είναι η εξαφάνιση ενός είδους καρχαρία (καρχαρίας ταύρος, Sandtiger shark) από το βιότοπο τους, η οποία προκάλεσε μείωση του πληθυσμού του τόνου. Παρόλο που ο τόνος δεν αποτελεί θήραμα τους, οι συγκεκριμένοι καρχαρίες κρατούσαν τους θηρευτές του τόνου υπό έλεγχο.

    Μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι καρχαρίες έχουν δαιμονοποιηθεί, προκαλώντας πολλούς μύθους γύρω από αυτούς:

    Μύθος: Οι καρχαρίες είναι δολοφόνοι που αποτελούν μεγάλη απειλή για τον άνθρωπο.
    Πραγματικότητα: Οι όποιες επιθέσεις καρχαρία σε άνθρωπο γίνονται μόνο για άμυνα και αν ο καρχαρίας νιώσει ότι απειλείται. Στην πραγματικότητα ο άνθρωπος δεν αποτελεί λεία του καρχαρία. Πολλά είδη τρέφονται με ζωοπλαγκτόν ή μικρά ψάρια.

    Μύθος: Οι καρχαρίες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα επιβίωσης.
    Πραγματικότητα: Οι καρχαρίες είναι μεταξύ των πιο τρωτών (βιολογικά) ζώων λόγω του αργού ρυθμού ανάπτυξης και αναπαραγωγικής ωρίμανσης, της μεγάλης διάρκειας εγκυμοσύνης και του μικρού αριθμού νεαρών ανά αναπαραγωγική περίοδο.

    Μύθος: Δεν υπάρχουν πολλοί καρχαρίες στα μεσογειακά νερά.
    Πραγματικότητα: Δεν υπάρχουν τόσοι όσοι υπήρχαν. Στο σύνολο τους οι αριθμοί των καρχαριών έχουν μειωθεί, με πολλά είδη να μειώνονται ανησυχητικά και μερικά να έχουν ήδη εκλείψει ανά περιοχές.

    Μύθος: Η αλιεία καρχαριών είναι διαδεδομένη και συνιστά πρόβλημα μόνο στην Ασία.
    Πραγματικότητα: Μερικές ευρωπαϊκές χώρες κατέχουν τα πρωτεία στην αλίευση καρχαριών. Η Ευρώπη κατέχει τα πρωτεία στη μείωση των πληθυσμών καρχαριών στον κόσμο.

    Μύθος: Ακόμη και αν η αλίευση καρχαριών είναι πρόβλημα, ως άτομο δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω.
    Πραγματικότητα: Η μεταφορά της δημόσιας ανησυχίας στις αρμόδιες αρχές και νομοθέτες είναι το κλειδί για τη βελτίωση του πλαισίου προστασίας καρχαριών στη Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο. Ίσως είναι η τελευταία ελπίδα απέναντι στον ορατό κίνδυνο εξαφάνισης τους!

  3. μεχρι και τα ζωα εχουν καταλαβει οτι η ελλαδα ειναι οτι πρεπει για μεταναστευση

Comments are closed.