Οκτώ τρόφιμα είναι αθάνατα… και σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορούν να διατηρηθούν επ’ άπειρο και να καταναλωθούν οποτεδήποτε
Ρίξτε μια ματιά στη λίστα:
Μέλι
Το μέλι μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο,
Ζάχαρη
Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Αρκεί μόνο να έχει αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά.
Ρύζι
Όλα τα είδη ρυζιού, με εξαίρεση το καστανό, δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
Δυνατά οινοπνευματώδη
Τα οινοπνευματώδη ποτά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην τα ζεσταίνει ο ήλιος ή κάποια εστία θέρμανσης. Το μόνο που μπορεί, ίσως, να χαθεί στο πέρασμα των χρόνων είναι το άρωμά τους.
Καλαμποκάλευρο
Μόνη προϋπόθεση για να διατηρηθεί ανέπαφο στο πέρασμα των χρόνων είναι να φυλαχθεί σε στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος. Στο κάτω κάτω ράφι του ψυγείου για παράδειγμα.
Αποσταγμένο άσπρο ξίδι
Διατηρήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες στο μπουκάλι και θα έχετε πάντα έναν άψογο «σύμμαχο» για τα dressings, τις μαρινάδες ή ακόμη και την καθαριότητα του σπιτιού σας.
Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει αλκοόλ, παραμένει φρέσκο και αρωματικό για χρόνια. Δεν ισχύει, βέβαια, το ίδιο για τις απομιμήσεις αποστάγματος.
Αλάτι
Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι υπεραιωνόβια.
Στη συγκεκριμενη λιστα μονο το μέλι θεωρω εγκυρο, δε μπορεις να φας σκετο αλατι για παραδειγμα (και το καλ.λευρο θελει ψυγειο οπως γραφεις οποτε δεν ειναι σωστα στη λιστα).
Μπορουν η αναγνωστες ομως του αρθρου αυτού να παρουν ιδεες, π.χ. να κανουν τουρσι αγγουρακια,ντοματες κλπ. Να βαλουν ταχινι ή αμυγδαλα και καριδια ή σταφίδες ή αποψηραμένο αρακα μεσα σε ελληνικό μελι και να τα διατειρήσουν δεκαετία
Και το ρυζι ειναι και η ζαχαρη ειναι και το αλατι ειναι και ολα οσα αναφερει στο αρθρο ειναι σωστα.
Δεν σου λεει να φας σκετο αλατι.
Εσενα αν σου δωσουν ενα σπορο η ενα 50ευρω παρε το 2ο και φυγε.
Ολοι εμπειρογνωμονες εχετε γινει σ’αυτην την χωρα.
καλο ειναι το ρυζι αν και το καστανο ρυζι ειναι καλητερο , όλες τις ποικιλιες λευκου ρυζιου τις βουτανε σε χλωρια και χημικά
τωρα για τα αλλα τι λες δεν ασχολουμε , προτιμο να μεινο στην ουσία του θεματος