Αποκάλυψη: 1,8 δισ. ευρώ «εξαφάνισε» στις Μπαχάμες η οικογένεια Μαρινόπουλου

Κοινοποίηση:
marinopoulos1

Σύλληψη-εξπρές του Δημήτρη Μαρινόπουλου

Με «θράσος» και νομικά τερτίπια συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι αδελφοί Μαρινόπουλοι την υποχρεωτική ένορκη κατάθεση για όλα τα προσωπικά περιουσιακά τους στοιχεία, ένα χρόνο μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή τη σχετική αίτηση της εταιρείας «Αφοί Καρυπίδη».

Η στάση αυτή, οδήγησε στη σύλληψη του Δημήτρη Μαρινόπουλου τη Δευτέρα (16/04/2018), καθώς αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία σε δικαστικό επιμελητή.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Αφοί Καρυπίδη» ζητά την αποπληρωμή της, για τις οφειλές της «Μαρινόπουλος Α.Ε», κατά ποσοστό 98,2%, στρεφόμενη κατά της συμφωνίας εξυγίανσης της δεύτερης η οποία προβλέπει μερική διαγραφή των απαιτήσεων των πιστωτών. Με βάση την απόφαση του Ειρηνοδικείου υποχρεώνονται μεταξύ άλλων, οι Λεωνίδας Μαρινόπουλος, Δημήτρης Μαρινόπουλος και Γιώργος Μαρινόπουλος, να παρουσιασθούν στο δικαστήριο και να υποβάλουν τον ατομικό κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων τους.

Η πλευρά της οικογένειας Μαρινόπουλου άσκησε αιτήσεις αναστολής και ανακοπής, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν. Έτσι, όταν χθες δεν προσήλθε ο Δημήτρης Μαρινόπουλος για την ορκοδοσία, η Ειρηνοδίκης διέταξε τη σύλληψή του.

Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ωστόσο μετά από κάποια ώρα αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του προέδρου Πρωτοδικών. Ο ίδιος φέρεται να κατηγορεί για θεατρινίστικη κίνηση την πλευρά Καρυπίδη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει κανένα νομικό αντίκρισμα.

Τεράστιο ενδιαφέρον, όμως, κρύβει το παρασκήνιο της σύλληψης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» οι αδελφοί Μαρινόπουλου «εξαφάνισαν» 1,8 δισ. ευρώ, την ώρα που ζητούσαν υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα. Συγκεκριμένα, η οικογένεια φέρεται να μετέφερε 1,8 δισ. ευρώ σε εταιρείες και τοποθεσίες του εξωτερικού, όπως στο Λουξεμβούργο, τις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες, το Κατάρ, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, κάνοντας παράλληλα πολλαπλές επενδύσεις. Μέρος των χρημάτων προέρχεται και από δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες, την ανακεφαλαιοποίηση των οποίων έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός. Το δημοσίευμα υποστηρίζει, επίσης, ότι οι αδελφοί Μαρινόπουλοι ξεγέλασαν την ελληνική δικαιοσύνη, κάνοντας εικονικές συμφωνίες με εταιρείες-προμηθευτές χωρίς σαφές αντικείμενο, οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν δικές τους, προκειμένου να προχωρήσουν στη διαδικασία πτώχευσης.

Έτσι, όταν πριν από δύο χρόνια ζητούσαν την υπαγωγή της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ στον πτωχευτικό κώδικα, όχι μόνο δεν ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά στην πραγματικότητα είχαν μεθοδεύσει την πτώχευση προκειμένου να υφαρπάξουν χρήματα (και) από τον ελληνικό λαό, ενώ προμηθευτές και εργαζόμενοι στα καταστήματα δικαιόχρησης (franchising) απειλούνταν, είτε με λουκέτο είτε με απώλεια θέσεων εργασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: