ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – SPIEGEL: Το Ισραήλ ξεφτιλίζει για μια ακόμα φορά τους προστάτες του…Οι αθεόφοβοι Ισραηλινοί παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων

Κοινοποίηση:
keri-tilefono1

Το Ισραήλ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι… στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους πέρυσι, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές των μυστικών υπηρεσιών.

Στις διαπραγματεύσεις, που κατέρρευσαν τον Απρίλιο, ο Τζον Κέρι συνομιλούσε με πολλούς αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τις πηγές του περιοδικού, όχι μόνο από ασφαλείς τηλεφωνικές γραμμές, αλλά και από απλά δορυφορικά τηλέφωνα, τα οποία παρακολουθούνται εύκολα.

Τις συνομιλίες αυτές άκουγαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες αλλά και οι υπηρεσίες τουλάχιστον μιας ακόμα χώρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές του Spiegel, και το Ισραήλ «χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που είχε συλλέξει με αυτό τον τρόπο στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

Τόσο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, όσο και η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν σχολίασαν τις πληροφορίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: