Αποκολλήθηκε το πλοίο «Πρέβελης» από τη νησίδα – Θα ελεγχθεί στο λιμάνι της Σαντορίνης

Κοινοποίηση:
prevelis

Με ιδία μέσα αποκολλήθηκε τις πρωϊνές ώρες το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» από τη νησίδα Ασπρονήσι Θήρας.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με 190 επιβάτες βρίσκεται στο λιμάνι της Σαντορίνης προκειμένου να ελεγχθεί για προληπτικούς λόγους.

Tο «Πρέβελης» προσάραξε περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από τη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα «επακούμβησε» στη βραχονησίδα Ασπρονήσι, απέναντι από το Ακρωτήρι Σαντορίνης, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

Περίπου στις 06:40 το πρωί του Σαββάτου το «Πρέβελης» αποκολλήθηκε από τη βραχονησίδα και με χαμηλή ταχύτητα άρχισε να πλέει προς το λιμάνι της Σαντορίνης, όπου έφτασε λίγο μετά τις 07:00, προκειμένου να ελεγχθεί το εύρος των ζημιών.

Εκεί θα ελεγχθεί από ειδικό κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν το «Πρέβελης» μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του ή οι 190 επιβάτες θα πρέπει να μετεπιβιβαστούν σε άλλα πλοία για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί εισροή υδάτων.

Το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. 35 χρόνων πλοίο! Έπρεπε να έχει αποσυρθει εδώ και καιρό! Αν και για ανθρωπινο λάθος το κόβω! Πάντως το πλοίο φαίνεται στο MarineTraffic.gr να κινείται προς Κρήτη αυτή τη στιγμή!

  2. Μα που πατε με το πρεβελη ρε παιδια. Μακρια απο τα σαπιοκαραβα της Ανεκ. Ναι μεν εχουν πιο φθηνα εισιτηρια..αλλα μακρια

Comments are closed.