Αποφεύχθηκε νέα τραγωδία με μετανάστες στη Σάμο

Κοινοποίηση:
limeniko_15

Στον απόηχο της τραγωδίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα ανοικτά της Σάμου με 22 μετανάστες νεκρούς έπειτα από ανατροπή των δύο λέμβων στις οποίες επέβαιναν, παρ’ ολίγον να εκτυλιχθεί νέο τραγικό περιστατικό, καθώς οι λιμενικές αρχές κλήθηκαν το πρωί να διασώσουν άλλους 24 μετανάστες στα στενά του νησιού, στα τουρκικά ύδατα.

Πρόκειται για 22 άνδρες και 2 γυναίκες, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα επέβαιναν σε κάποια λέμβο που πιθανόν βυθίστηκε.

Το κέντρο διάσωσης της Άγκυρας ειδοποιήθηκε για το συμβάν και πρόκειται να παραλάβει τους μετανάστες.

«Αποφεύχθηκε νέα τραγωδία, ενήργησε άμεσα τόσο ο θάλαμος επιχειρήσεων όσο και το περιπολικό σκάφος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Νίκος Λαγκαδιανός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εκτιμά το Λιμενικό, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών οι προσπάθειες μεταφοράς μεταναστών στα χωρικά ύδατα θα ενταθούν.

«Δεκάδες σκάφη έχουν αναπτυχθεί στην οριογραμμή με την Τουρκία στο Ανατολικό Αιγαίο, το Λιμενικό δίνει καθημερινή μάχη για τη διάσωση των μεταναστών» τόνισε ο κ. Λαγκαδιανός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ευτυχώς που τους σώσατε!Εν όψη της τουριστικής περιόδου,μια ακόμη μόλυνση στις θάλασσες μας θα ήταν σκέτη καταστροφή!!!
    Μπορεί,λόγω “κρίσης”,το λιμενικό να μην έχει σκάφη για να κάνει το καθήκον του(π.χ. να προστατεύσει τους Έλληνες ψαράδες),αλλά όταν πρόκειται για την αποτροπή μιας νέας οικολογικής καταστροφής στα νερά του Αιγαίου μας,όλα τα προβλήματα λύνονται…
    Υ.Γ.1) Άντε,τώρα που τους σώσατε,”φτιάξτε” τους τα χαρτιά και δώστε τους κι από ένα σπίτι,όπως στην κούνεβα.
    Υ.Γ.2) Επειδή το άρθρο αναφέρετε σε “μετανάστες”,να καταλάβω ότι μιλάμε για ανθρώπους με θεωρημένα διαβατήρια,με βίζα απ’το “ελληνικό κράτος”;
    Γιατί αν δεν έχουν,τότε μιλάμε για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,οι οποίοι ΔΕΝ σεβάστηκαν την κείμενη νομοθεσία ήτοι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ!!!

    1. H ζωή είναι ρόδα και γυρίζει καλέ μου.Ίσως μια μέρα πνιγόμαστε εμείς και τα παιδιά μας σε κάποια ξένη θάλασσα και λένε για μας έτσι.Εκεί να δεις οικολογική καταστροφη…φαντάζεσαι να πνίγονται κάμποσοι βρωμεροί Έλληνες σαν εσένα;

  2. θα τελειωσουν αυτα μετα το μαιο δεν θα ξανατολμησουν να περασουν τα συνορα ζητω η χρυση αυγη 12 και σημερα……

Comments are closed.