«Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σε συνέντευξή που δίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Ναυτιλίας για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας από το Αγία Ζώνη ΙΙ, υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του και επισήμανε ότι η κινητοποίηση του μηχανισμού ήταν άμεση και… αποτελεσματική. Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής έριξε την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα στα… θαλάσσια ρεύματα, όταν όλοι οι επιστήμονες τονίζουν ότι η πετρελαιοκηλίδα μετακινείται στην επιφάνεια της θάλασσας, αναλόγως της διεύθυνσης των ανέμων!
Επίθεση Κουρουμπλή σε Μητσοτάκη
Είπε ότι υπήρξε καθυστέρηση. Τί εννοούσε. Στη δική τους εκδοχή σε πόση ώρα από τότε που θα γίνει ένα ναυάγιο, παρεμβαίνουν τα σωστικά με΄σα, πόση ώρα μετά γίνεται η ανάθεση της άντλησης των υδάτων σε ιδιώτη; Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης; Όταν η βύθιση γίνεται ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή. Στις 6:14 υπάρχει το μέιλ που ανατίθεται η ευθύνη στην εταιρεία. Στις 9.30 μπαίνουν τα φράγματα και στις 10 ξεκινά η άντληση. Βιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλώ να έρθει να δει τη γιγαντιαία προσπάθεια που ίσως πρώτη φορά έχει γίνει στην ιστορία, όπου σκάφη εργάζονται για την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο σκάφος, να καθαριστεί η θάλασσα από το πετρέλαιο, να καθαριστούν οι ακτές από την πίσσα, όπως επίσης και τα βράχια να καθαριστούν χωρίς χημικά. Ακούω το «πόσο χρόνο χρειάζονται, αυτά τα πράγματα για να γίνουν» και σας λέω ότι όταν τελειώσουν οι 30 μέρες που εμείς λέμε ότι θα έχει τελειώσει, να δούμε τι θα έχει μείνει πίσω.
POLI MEGALO BLIMA INE,BOUTIKSTETON MESA STO MAZOUT !!!!!!!!!!!!!!!!
Τον ειδα σημερα στην τβ, να λενε οτι πηγε απο εκει προσωπικως για να ελεγξει την κατασταση της μολυνσης….Ειλικρινα τωρα αφου δεν μπορει να δει με τα δικα του ματια τι πηγε να δει???!!! Αυτα που θα του μετεφερε καποιος αλλος ετσι?? Η αληθεια ειναι μια οτι αυτος ο ανθρωπος, θα επρεπε να περασει απο ΚΕΠΑ οπως περνανε ανθρωποι και ανθρωποι με το προβλημα του, και να του δινουν αυτα που δινουν και στους υπολοιπους και να κατσει στο σπιτακι του γιατι δεν μπορει να προσφερει τιποτα , εκτος απο τις ντρομπες που πεταει το στομα του!!! Οχι που παει απο κομμα σε κομμα για να μη χασει καμια καρεκλιτσα για την κονομα!! Σπιτι του και να την βγαζει με τα λεφτα που δινει το ΚΕΠΑ οπως και τοσος κοσμος και τιποτα αλλο….οχι που μου εχει πιασει και υπουργειο….