Απόφαση ΣτΕ:Οι ένστολοι πρέπει να έχουν τατουάζ που να μην φαίνεται & να μην περνάει πολιτικά μηνύματα!

Κοινοποίηση:
stratiwtis-tattoo

Οι ένστολοι μπορούν να έχουν τατουάζ, αλλά όχι σε εμφανές σημείο του σώματος τους και η απεικόνιση του πρέπει να μην προκαλεί και να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλλει .Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο κλήθηκε να κρίνει το θέμα των τατουάζ , με αφορμή τη διαγραφή δυο υποψήφιων ειδικών φρουρών από τους πίνακες επιτυχόντων επειδή είχαν τατουάζ στο σώμα τους.
Το δικαστήριο, όμως, έθεσε περιορισμούς καθώς, όπως αναφέρει στην απόφαση του, το τατουάζ δεν πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο του σώματος- όταν το πρόσωπο φοράει ρούχα – και το μήνυμα ή η απεικόνιση να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλλει για τους ένστολους.
Την απόφαση εξέδωσε το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας (1722 και 1723/2014 αποφάσεις) ερμηνεύοντας πως μπορεί το τατουάζ να «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών», με την προϋπόθεση όμως «ότι αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».
Οι δικαστές θεωρούν δε πως από μόνη της η ύπαρξη τατουάζ «δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή να είναι με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής, κ.λπ.
Με τις αποφάσεις δικαιώθηκαν δυο υποψήφιοι ειδικοί φρουροί που το 2009 μπήκαν στο πίνακα επιτυχόντων και κόπηκαν γιατί στα αγωνίσματα διαπιστώθηκε ότι έφεραν τατουάζ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οπότε στο σαμαριστάν όσοι έχουν τατουάζ με ελληνικές σημαίες,μαιάνδρους,σταυρούς κλπ θα εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες.

    Υ.Γ Ζήτω η δημοκρατία.

Comments are closed.