Οι νέοι χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας διέρρευσαν στον τουρκικό Τύπο σε μια στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει ολοκληρωτική επίθεση στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.
Οι χάρτες, που αποδίδονται σε ισραηλινές πηγές από τους Τούρκους, ορίζουν τον διαμελισμό της Τουρκίας μέχρι το 2023.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πολλές φορές τονίσει σε δημόσιες ομιλίες του ότι δεν θα επιτρέψει τον διαμελισμό της χώρας του.
Ο ίδιος μάλιστα δικαιολογεί τις επιχειρήσεις «Ασπίδες» του τουρκικού στρατού, δηλαδή «Ασπίδα του Ευφράτη» στη βορειοδυτική Συρία, «Ασπίδα του Τίγρη» (δεν έχει ακόμα ξεκινήσει) στο βορειοδυτικό Ιράκ και «Ασπίδα της Μεσογείου», δηλαδή τις ναυτικές ασκήσεις (προς το παρόν) στην ΑΟΖ της Κύπρου, ως «ασπίδες» στον επικείμενο διαμελισμό της Τουρκίας.
Ο Τούρκος Πρόεδρος θεωρεί ότι με επιθετικές ενέργειες και προσχώρηση εδαφών, έστω και ως ψευδοκράτη ή «ζώνες ασφαλείας», κατά μήκος των νοτίων συνόρων της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο, θα ματαιώσει τα σχέδια για ίδρυση κουρδικού κράτους, ποντιακού και αρμενικού.
Στους τρεις χάρτες που δημοσιεύονται, ωστόσο, δεν φαίνεται το σχέδιο για δημιουργία «ευρωπαϊκής Τουρκίας» που θα συμπεριλαμβάνει τα σημερινά τουρκικά εδάφη στη Θράκης και τις ακτές της Μικράς Ασίας, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη.
Μόνο σε έναν χάρτη απεικονίζονται τα στενά σε καθεστώς αυτονομίας, μία δηλαδή πόλη κράτος της Κωνσταντινούπολης.
Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τα ίδια σενάρια, θα περιοριστούν στην Ανατολία, η οποία θα μετατραπεί σε μια ειδική οικονομική ζώνη φτηνού εργατικού δυναμικού.
Ο πολυεθνικός πληθυσμός της Τουρκίας μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν στα 17 εκ. και της Ελλάδας στα 7,5. Υπήρχε δηλαδή μια αναλογία ενός Έλληνα προς 2,5 Τούρκους πολίτες.
Η Τουρκία γνώρισε δημογραφική έκρηξη με αποτέλεσμα σήμερα 11 εκ. σχεδόν Έλληνες να έχουν απέναντι τους μια χώρα με σχεδόν 80 εκ. πληθυσμό. Βεβαίως εάν αφαιρέσει κανείς τους Κούρδους, τους Αλεβίτες και άλλες εθνότητες, ο πληθυσμός των εχόντων τουρκική συνείδηση μειώνεται κατά πολύ, ωστόσο, η Τουρκία δεν παύει να αποτελεί πλέον πρόβλημα για τη σταθερότητα του δυτικού κόσμου.
Ο υπερπληθυσμός της είναι εξάλλου εκείνος που τροφοδότησε τα νεο-οθωμανικά όνειρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επειδή παραμεγάλωσε λοιπόν η Τουρκία, δίχως να είναι μια δύναμη ειρήνης αλλά πρόβλημα, απειλώντας με τον οθωμανικό ιμπεριαλισμό της ευθέως την αμερικανική κυριαρχία και με τον ισλαμισμό της ολόκληρη την Δύση, τα σενάρια διχοτόμησής της κερδίζουν συνεχώς υποστηριχτές στα κέντρα λήψης αποφάσεων.