Μετά από 80 ολόκληρα χρόνια – αφού η λευκή σοκολάτα επινοήθηκε το 1930 – ο νέος τύπος σοκολάτας είναι γεγονός!
Η ελβετική εταιρεία Barry Callebaut παρουσίασε στην Κίνα τον τέταρτο τύπο, που συμπληρώνει την τριάδα σοκολάτα λευκή-μαύρη-γάλακτος. Η σοκολάτα έχει ροζ χρώμα, φρουτώδη γεύση και ονομάζεται Ρuby.
Η παρασκευή της είναι αποτέλεσμα ερευνών δεκαετίας και πλέον, ενώ αναμένεται να βγει στην αγορά σε 6-18 μήνες από τώρα. Ο “βασιλιάς” της Ζυρίχης στη σοκολάτα, η Barry Callebaut, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κακάο στον κόσμο, χρειάστηκε 13 χρόνια για να δημιουργήσει τη σοκολάτα από κόκκινους κόκκους κακάο, χωρίς καμία επεξεργασία, προσθήκη φρούτων ή χρωστικές.