ΑΥΤΟ είναι το ΚΟΛΠΟ για να καταλάβετε ποιο πρατήριο έχει πειραγμένη αντλία!!!

Κοινοποίηση:
ANTLIA

Οι επιτήδειοι πάντα υπάρχουν και ορισμένοι βενζινοπώλες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Όπως διαβάσαμε πρόσφατα σε καθημερινή εφημερίδα μια μειοψηφία βενζινοπωλών επεμβαίνει στο λογισμικό των αντλιών με σκοπό να «κερδίσουν» μέχρι και 12 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη απ τους οδηγούς.

Μάλιστα οι πειραγμένες αντλίες μπορούν να αποδώσουν σε κάποιον κέρδος μέχρι και 18.000 ευρώ το μήνα.

Η απουσία ελέγχου και η μεγάλη πτώση της ζήτησης λόγω ακρίβειας, βοηθούν τους επιτήδειους με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους οδηγούς από 3,5% έως και 7% επιπλέον από την πραγματική τιμή, οι οποίοι χάνουν -χωρίς να το καταλάβουν- 12 λεπτά το λίτρο.

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει γι να βρούμε ποιο βενζινάδικο έχει πειραγμένη αντλία,η οποία συνιστά μια μικρή ταλαιπωρία αλλά είναι ικανή να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης.

Βρίσκετε λοιπόν ένα μπιτόνι με αρίθμηση στο πλάι ή να γνωρίζετε έστω με ακρίβεια τν χωρητικότητα του (π.χ 10 lt – 20 lt).

Ζητάτε στο πρατήριο να σας το γεμίσουν για την μηχανή του γκαζόν που υποτίθεται ότι διαθέτετε.

Αν ο βενζινάς αρνηθεί συμβαίνουν τα εξής: ή παρασέβεται τους κανόνες ασφαλείας ή κάτι σας κρύβει. Αν δεχτεί να σας το φουλάρει δεν έχετε παρά να διασταυρώσετε το τι γράφει η αντλία με την ποσότητα που πέφτει στο μπιτόνι σας.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Παιδιά, όλα αυτά που γράφετε στο άρθρο & που σχολιάζετε, είναι ασπιρίνες. Για την ταμπακιέρα, τίποτα; Ποια είναι η ταμπακιέρα; Θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως: Όταν έφτασε το πετρέλαιο διεθνώς στο χαμηλότερο σημείο εδώ και χρόνια, πριν από μερικούς μήνες, στην Θεσσαλονίκη που μένω – και που συνήθως έχει την φθηνότερη βενζίνη κατά μέσο όρο στην Ελλάδα – είδαμε μέχρι και το 1,29 (και τρίβαμε τα μάτια μας να δούμε αν ήταν αληθινό). Από τότε μέχρι σήμερα το πετρέλαιο έχει ανέβει κατά μέσο όρο από τα 40 – ας πούμε ενδεικτικά – USD, περίπου στα 55 την σήμερον ημέρα. Όσο για την βενζίνη, έχει πάει στο 1,46 και ανεβαίνει συνεχώς. Φόρους, είπατε; Χαίρω πολύ, χαιρόπουλος. ΔΕΝ είδα όμως αυτούς τους μήνες, που παρακολουθώ συνέχεια την τιμή, όταν έπεφτε το πετρέλαιο σημαντικά (δηλαδή και 5 USD, για παράδειγμα), αντίστοιχη μείωση στην αντλία. Τα Βενζινάδικα ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ είναι ένα μεγάλο ΟΛΙΓΟΠΩΛΕΙΟ, είτε το καταλαβαίνετε, είτε όχι. Αν δεν μπει ανώτατο πλαφόν, ΟΥΤΕ ο ανταγωνισμός θα δουλέψει, ούτε οι τιμές θα πέσουν, γιατί όπως ειπώθηκε σωστά, χωρίς ελέγχους, η ασυδοσία εχει χτυπήσει κόκκινο στην χώρα μας. Και ΜΗΝ ακούσω καμιά παπαριά από κανά φωστήρα του είδους «ελεύθερη αγορά» και «μη-παρέμβαση», γιατί χωρίς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΑ, και όχι μόνο στην αγορά των καυσίμων, αλλά στην Ελληνική αγορά, γενικότερα. Δεν περιμένω από τους Τσιπροκαμμένους με ένα μαγικό ραβδάκι να αλλάξουν κακώς κείμενα 40+ ετών, αλλά πρώτα αδερφέ αρχίζεις από τα βασικά, που για μένα είναι πλαφόν στα καύσιμα & σύγκρουση με τον Μπόμπολα για τα διόδια, και μετά πας σε άλλα. Ανάπτυξη με 1,60 την βενζίνη και διόδια κάθε 30-40 χλμ.στην Εθνική Οδό, για να γεμίζει ο Μπόμπολας την σαπιοκοιλιά του, ΔΕΝ έρχεται…

  2. Φέξε μου και γλίστρησα.
    Η τεχνολογία έχει ξεφύγει και έχετε μείνει πολύ πίσω.
    Με τηλεκοντρόλ ο ιδιοκτήτης ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την αντλία όποια στιγμή γουστάρει.
    Έτσι αν πας με μπιτόνι το κλέψιμο της αντλίας θα είναι απενεργοποιημένο και θα φύγης ικανοποιημένος ότι το πρατήριο
    είναι σε όλα εντάξει.
    Έτσι μετά που θα πας με το αυτοκίνητο θα ενεργοποιήσει την αντλία θα σε κλέψει αλλά εσύ θα φύγης ικανοποιημένος επειδή τον είχες δοκιμάσει νωρίτερα με το μπιτόνι και τώρα είσαι σίγουρος.

  3. ΧΑΧΑΧΑ..ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ!!
    ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΧΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ!!ΤΟ ΕΠΑΘΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΠΙΠΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΤΟ ΓΡΑΩ ΦΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΠΗΓΑ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ,ΜΕ ΡΕΖΕΡΒΑ ,ΕΒΑΛΑ 50 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΕΝΖΙΝΗ!!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ, ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΠΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!!!!ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ!!!!

  4. Με σχεδον αδειο ντεποζιτο 45L λιτρων σε αυτοκινητο (κοντευα να μεινω απο βενζινη), μου ‘εβαλαν’ σχεδον 50L. Οταν διαμαρτυρηθηκα, ο υπαλληλος με σπαστα ελληνικα φωναξε το αφεντικο, το οποιο που εδωσε καποια χρηματα πισω και με απειλησε εμμεσως, πλην σαφως, να ‘κοιταω τη δουλεια μου γιατι ξερουν τον αριθμο κυκλοφοριας μου και που μενω

  5. Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες πάντως εχουν συστηματα πιο εξελιγμένα ωςτε να επεμβαίνουν στις αντλίες απο το γραφείο τους.
    Ενας που έκλεβε συστηματικά στην αμφιθεας πριν 5 χρονια , τον οποίο έπιασαν ,το έκλεισαν και ξανάνοιξε με νεα διευθυνση θυμάμαι που ενας έμενε παντα μέσα στο γραφείο με τηλεοράσεις κομπιούτερ μπροστά του.
    Εχει φθηνή βενζίνη και τον πληρώσαμε αρκετά χρόνια….
    Αν σε έβλεπε με τον ντεπόζιτο στο χέρι θα έλεγε καλώς τον μ@@@@@και θα σου έβαζε κανονικά λίτρα.
    Και στο υγραερίο υπάρχουν κλέφτες…μου εχει συμβει ντεπόζιτο με χωρητικότητα 48,5 λίτρα μου έβαλε 60 εξω απο την Πρέβεζα.
    Οι μεγάλο κλεφτες πολιτικοί που ψηφίζουμε αφήνουν και τη μαρίδα να τσιμπολογάει για να λεει ο χοντροπάγκαλος μαζι τα φάγαμε.
    καλο βράδυ

  6. Το μόνο σίγουρο που δεν μπορεί να αρνηθεί ΚΑΝΕΝΑΣ εξυπνάκιας βενζινάς είναι το ειδικό σιδερένιο μπιτόνι καυσίμων (λαδί πράσινο),με το οποίο επιτρέπεται από τη νομοθεσία να μεταφέρονται καύσιμα. Έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα σε λίτρα και με ένα γέμισμα και μια ματιά στον μετρητή της αντλίας θα σας δείξει το μέγεθος της κλοπής (αν φυσικά υπάρχει κλοπή). Το ΜΕΓΑ πρόβλημα όμως με τα καύσιμα δεν είναι η ελλιπής ποσότητα αλλά η νοθεία με τολουόλη, αλκοόλες ή ακόμη και ορυκτέλαια. Συστατικά δηλαδή που καταστρέφουν τον κινητήρα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την τσέπη μας.

  7. Common sense.Επίσης αν ξέρεις τη χωριτικότητα του ρεζερβουάρ σου πάλι μπορείς να κάνεις το ίδιο.Πχ εγώ με ρεζέρβα στη μηχανή έχω υπόλοιπο 4 λίτρα.Φουλάρεις και κάνεις την αναγωγή με τα λίτρα που έβαλε ο βενζινάς και αυτά που χωράει το ντεπόζιτο.

Comments are closed.